Američki div useljava se u Zagreb: Unajmit će prostor u jednoj od najvećih poslovnih zgrada?

FOTO: Turistička zajednica grada Zagreba

Profunkcionirao je zagrebački centar za podršku korisnicima američkog informatičkog diva IBM-a.

U pripremi je i useljenje američkog informatičkog diva u jednu od najvećih poslovnih zgrada u Zagrebu, bivši Hypo centar, sadašnju City Plazu.

Za Jutarnji list su iz IBM-a kratko poručili da je IBM Client Innovation Centre operativan te da zaposlenici iz Zagreba pružaju podršku korisnicima diljem svijeta.

Useljenje u City Plazi?

Prema neslužbenim bi se informacijama IMB-ovo središte u Zagrebu uskoro trebalo useliti u City Plazu, nakon posljednjih priprema koje su već u tijeku. Useljenje se očekuje u idućem tromjesečju, a odvijat će se u fazama. Lokacija za najam tog prostora im odgovara zbog blizine Sveučilišnog računarskog cetra (SRCE), a u blizini su i trgovine, restorani, kafići, teretane i velika garaža.

Međutim, te su informacije zasad još neslužbene. Iz tvrtke koja je vlasnik te zgrade nisu htjeli komentirati hoće li IBM uskoro plaćati najam za taj prostor.

Hrvatska može konkurirati najboljima

Podsjetimo, još je bivši premijer Tihomir Orešković najavio dolazak IBM-a u Hrvatsku, nakon razmatranja Slovenije i Slovačke. Orešković je tada najavio da bi time bilo otvoreno 500 novih radnih mjesta, a sve će, rekao je tada Orešković, biti i velik poticaj investicijskoj klimi.

“Kada jedna tvrtka kao što je IBM izabere Hrvatsku, to šalje vrlo jasnu poruku da je Hrvatska otvorena i da može konkurirati najboljima u svijetu“, rekao je Orešković.


Komentari