PONUDA KAKVA SE RIJETKO VIĐA: Američka ambasada prodaje luksuzan auto za nisku cijenu

Auto ambasada

Auto ima vrlo povljnu cijenu, a kilometraža mu je iznenađujuće niska.

Američko Veleposlanstvo u Zagrebu povremeno nudi na prodaju rabljene automobile, kućni i uredski namještaj, električne aparate i računarsku opremu po principu zatvorenih ponuda. Ovoga puta Veleposlanstvo vam nudi luksuzan Ford Mondeo s nevjerojatno niskom kilometražom.

Na online natječaju mogu sudjelovati svi, a ponuđeni Ford Mondeo 2.0 TDCI Trend ima početnu cijenu od također vrlo povoljnih 50 tisuća kuna. Riječ je naime o vozilu iz 2010. godine s tek prijeđenih 86 tisuća kilometara. Više informacija o vozilu možete pogledati ovdje.

Vozila se prodaju po načelu viđeno-kupljeno, prema potvrdi Ministarstva Vanjskih Poslova – Diplomatskog Protokola RH i Ministrastva Finacija – Carinske Uprave bez naplate carine, PDV-a i posebnog poreza (trošarine).

“Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država ne preuzima odgovornost za eventualna davanja vezana za carinsku proceduru i registraciju vozila bez obzira da li se vozilo može registrirati u RH”, poručuju iz Veleposlanstva.

Zainteresirani pojedinci mogu predati svoje ponude putem registracijskog obrasca koji je dostupan na internetu. Ponuđači trebaju ispuniti sva polja u registracijskom obrascu i predati ponudu u kunama.

Ford Mondeo/Usembassy
Ford Mondeo/Usembassy

Kupcu vozila osiguravaju slijedeće dokumente:

-Račun u kunama
-Knjižicu Vozila i Prometnu Dozvolu ili Potvrdu MUP-a
-Izjavu Državnog Protokola RH kojom se dozvoljava prodaja predmetnog vozila Hrvatskoj pravnoj ili fizičkoj osobi bez naplate: carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost
-Potvrdu da je vozilo kupljeno na Javnoj dražbi

Javna dražba putem interneta održat će se između 23. i 25 svibnja 2016. Ponude izvan tog perioda neće se uzimati u obzir. Sve ponude bit će pregledane prvi radni dan poslije završetka aukcije. Tog dana telefonski će se kontaktirati samo s ponuđačima koji su dali najbolje ponude.

Kako sudjelovati na aukciji

Ukoliko nikad niste sudjelovali u aukciji morat ćete s registrirati na službenim stranicama Ambasade. Nakon registracije primit ćete lozinku od administratora aukcije, a ako već posjedujete lozinku tada možete pregledati predmet u ponudi.


Komentari