‘Ako su ti poslovi povezani s kriminalom oko obnove, onda je to dno dna’ Tomašević o uhićenjima u podružnici Holdinga

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon konstituirajuće sjednice Gradske skupštine, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obratio se novinarima i komentirao aktualna uhićenja. Podsjetimo, četvero osoba danas je uhićeno zbog sumnje na gospodarski kriminal povezan s podružnicom Holdinga, Gospodarskim stambeno-komunalnim gospodarstvom (GSKG).

Tomašević je otkrio kako su i do njega došle šokantne informacije, da je jedan od uhićenih voditelj hitnih intervencija u spomenutoj firmi. Ipak, gradonačelnik smatra da treba pričekati službene informacije.

“GSKG je tvrtka kćer Holdinga gdje su nužne hitne promjene. Podržavamo sve napore svih istražnih tijela da se uvede red, raščiste sumnjivi poslove, a ako se pokaže da su ti poslovi povezani s kriminalom oko obnove, onda je to dno dna”, kaže Tomašević i dodaje da će se uskoro znati više detalja.

Smatra i da nije neobično to što je o uhićenjima doznao iz medija, jer policija djeluje prema kaznenim prijavama.

“Čuo sam se s načelnikom policije i kolegama u novoj upravi Holdinga, ali vjerujem da će kontekst ovih uhićenja uskoro izaći u javnost”, ističe.

Poručio je i da se on žalio na postupanje GSKG-a. Kaže kako su kod priprema dokumentacija za obnovu htjeli naplatiti “sulude cijene”, ali da je to zaustavljeno političkim intervencijama.

“Bilo je puno pritužbi i prije potresa, mogu to reći kao gradski zastupnik”, zaključio je Tomašević.

Komentari