‘Ako posrne Zagreb, posrnut će i Hrvatska’: Iz Grada reagirali na Mostove objave o proračunu

FOTO: Twitter

Nakon što je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev objavio interni dopis Grada Zagreba u kojem se upozorava da je Grad u financijskim problemima, te da proračunu nedostaje 1,4 milijarde kuna iz Grada su sazvali konferenciju za novinare.

“Dopis je uobičajen i nije drugačiji od onih koji se upućuju svake godine pročelnicima. To vam je kao da imate 25 djece i svatko traži, ali sredstva su ograničena. Realan proračun je osam milijuna kuna, a tijela su izrazila potrebu za 10 milijardi. Svake godine upozoravamo da moraju ograničiti svoju potrošnju da se sredstva oslobode za kapitalne projekte. Ovaj dopis je daleko više alarmantan nego što situacija u gradu jest”, kazala je pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik.

Kazala je da je situacija ozbiljna, ali da nije alarmantna.

“Manjak je rezultat poreznih reformi koje se ne mogu preko noći sanirati. Ovakav dopis će pozitivno utjecati jer pročelnici onda usklađuju proračun i to nije neuobičajena praksa. Nema govora da bi Grad Zagreb bio pred kolapsom”, zaključila je.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić kaže kako je sve stvar knjigovodstvenih vrijednosti koje se drugačije gledaju. Požalila se da Grad Zagreb ulaže u projekte koji otvaraju nova radna mjesta u infrastrukturu, komunalnu, poduzetničku i turističku, a na kraju svaka Vlada uzme nešto za sebe, piše N1.

“Vlada se hvali sa suficitom u proračunu, a Zagreb gleda kako da ne dođe do destabilizacije proračuna. Nadam se da će prevladati mudrost, gradonačelnik je razgovarao s premijerom Plenkovićem. Ako posrne Zagreb, posrnut će i Hrvatska”, kaže Jozić.


Komentari