Ako ne znamo sami, pitajmo Europu: Grad Zagreb pristupa Europskoj socijalnoj mreži

FOTO: Wikipedia

Grad Zagreb pristupa Europskoj socijalnoj mreži čiji je cilj pomoći u poboljšanju planiranja, pružanja, financiranja i evaluacije socijalnih usluga za poboljšanje kvalitete života ljudi u lokalnim zajednicama diljem Europe.

Odlučili su to u četvrtak većinom glasova zastupnici na sjednici Gradske skupštine.

Europska socijalna mreža (ESN) organizacija je (ima status “charity” organizacije) koja je osnovana prije 20 godina, a sada ima sjedište u Bruxellesu.

ESN je katalizator za suradnju između javnih vlasti u području socijalnih usluga, a okuplja više od 130 organizacija iz više od 35 zemalja kako bi se povezale s ključnim donositeljima odluka, u svrhu održavanja kontakta s najnovijim trendovima u politici i praksi, za učenje iz iskustava drugih i utjecanje na nacionalnu i međunarodnu politiku.

U obrazloženju se ističe da će učlanjenje u Europsku socijalnu mrežu Gradu Zagrebu omogućiti praćenje tekućih trendova politike i prakse, umrežavanje sa drugim ključnim donositeljima odluka, razmjena učinkovite prakse za unapređenje i promociju kvalitetnih socijalnih usluga te utjecaj na europske i nacionalne politike.

Godišnja članarina iznosi oko 8000 kuna (1.100 eura).


Komentari