‘Ako ne ulica u Moskvi, onda trg u Kijevu’: Juričan pozvao Putina na otvaranje žičare, predložio mu i kako komemorirati Bandića

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U jeku napetosti između Rusije i Ukrajine, kontroverzni Dario Juričan geopolitičke napetosti povezao je s lokalnim problemima sa zagrebačkom žičarom, te nadolazećom prvom godišnjicom smrti bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Tako je pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, da dođe na otvaranje zagrebačke žičare.

Istaknuo je i kako je Bandić nositelj ruskog Ordena družbe i prijateljstva, te rekao kako je žalosno što Moskva nema ulice s njegovim imenom.

“Ako već Bandić ne može dobiti ulicu u Moskvi, nadam se da će, po ulasku tenkova, barem dobiti neki oveći trg u Kijevu!”, napisao je Juričan

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Veleuvaženi vladaru Putine!
Bliži se godišnjica smrti Milana Bandića, nositelja ruskog Ordena družbe i prijateljstva, a u Moskvi još uvijek nema ulice s njegovim imenom. Jako tužno.
Drugi najveći Hrvat u povijesti značajno je pridonio bratskom povezivanju Republike Hrvatske i Ruske Federacije.
Ako već Bandić ne može dobiti ulicu u Moskvi, nadam se da će, po ulasku tenkova, barem dobiti neki oveći trg u Kijevu!
Na otvaranje novoimenovanog trga rado bi došao i predsjednik Milanović, tog pak nitko nigdje ne zove, pa će se rado odazvati, a i sklon je autoritativnim personama. Premijer Plenković će poslat ministra Banožića, taj dobro predstavlja doseg hrvatske vlade.
Koristim ovu priliku, dragi Vladimire, da vas pozovem na otvaranje velebne Sljemenske žičare, posljednjeg što je nam je dobri Bandić ostavio u miraz.
Ona će za sve građane biti besplatna prvih dvadeset godina, a to bi mogao sufinancirati bandićevski konzorcij: Pionir, Zagrebgradnja, CIOS, Ing Grad, Mešić Com, Frka Plus i Tigra.
Prilika je to i da vam Vladimire naš predsjednik objasni kako će demontirati NATO, a vi ćete nas, zato što smo orbanovski dupelisci, nagraditi zasluženim jeftinijim plinom.
Naći ćemo vam dovoljno veliki stol.
Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!
Dario Juričan, gradonačelnik svemira”.

Inače, ruski ambasador u Hrvatskoj, Andrej Nesterenko, povodom Bandićeve smrti 28. veljače, upisao se u knjigu žalosti te rekao i kako bi Bandić trebao dobiti trg u Zagrebu

„Otišao je izuzetan čovjek, veliki prijatelj naše zemlje, Ruske Federacije“, rekao je tada ruski ambasador u Hrvatskoj.


Komentari