AKO JE SUDITI PO GUŽVAMA, VIKEND JE VEĆ POČEO! Na graničnim prijelazima čeka se i do sat vremena, svi bi na more

Foto: HAK

Ususret vikendu, od četvrtka je pojačan promet prema moru, a shodno tome, gužve se stvaraju i na graničnim prijelazima.

Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK), na prijelazi Bregana, ali i Rupa te Jurovski Brod, sve redom prijelazi sa Slovenijom, čeka se i do sat vremena dok je gužva nešto manje na prijelazima sa Mađarskom, ali i Srbijom. Trenutno nisu zabilježene veće gužve sa Bosnom i Hercegovinom (BiH).

Osim toga, HAK javlja i da je uočena srna na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora Sveta Helena i odmorišta Sesvete pa korisnike mole za dodatan oprez. “Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi”, dodaju.

Ističu dalje i kako tijekom dana očekuju pojačan promet na većini cesta u smjeru mora. U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu od 04:00 do 14:00 sati te u nedjelju od 12:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Stanje iz minute u minutu provjerite ovdje!


Komentari