AKO JE MOGAO SUSJED, MOŽETE I VI: Zagrepčani zgrabili najviše novca za energetsku obnovu kuća!

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Prošle je godine na području grada Zagreba državnu potporu za obnovu kuća dobilo čak njih 537.

Putem projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prošle je godine obnovljeno više od 9 tisuća obiteljskih kuća u Hrvatskoj. Ove godine očekuje se nastavak projekta energetske obnove kuća (fasada, krovova i prozora), a raspisivanje natječaja očekuje se polovicom godine.

O čemu se radi?

Putem ovoga projekta, uz određene uvjete, možete dobiti državne poticaje za energetsku obnovu obiteljske kuće. U nekim slučajevima, država pokriva čak 80 posto radova na kućama. Sve o prošlogodišnjim detaljima prijave i uvjetima doznajte ovdje. 

Zagreb pokupio najviše novca

Zanimljivo je vidjeti kako je upravo Zagreb najveći po broju odobrenih državnih subvencija u 2015. godini. Tako se samo u Gradu Zagrebu prošle godine obnovilo 537 obiteljskih kuća. Novost je projekta što se ove godine očekuje povlačenje novca iz europskih fondova, što će donijeti i usklađivanje dosadašnjih uvjetima sufinanciranja s pravilima Europske unije. Međutim, iz Fonda ističu da će procedura i uvjeti prijave za građane biti jako slična onoj prošle godine, piše Tportal.hr. 


Komentari