‘AKO HOLDING ODE U STEČAJ…’ Tomašević upozorio na opasan scenarij: ‘Baš me zanima kakvi će onda biti uvjeti’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Trećeg dana štrajka radnika Čistoće zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da se nezakoniti štrajk ne može nastaviti te da će štrajk prijaviti sudu.

Poručio je i da trajanje štrajka u nedogled za sobom povlači dugove koji bi mogli napraviti velike probleme Holdingu te da se svi moraju ponašati razumno.

”Ja ne vjerujem da je bilo kojem radniku Holdinga, uključujući i sindikate, u interesu da to ide toliko daleko da Holding ide u stečaj. Ako Holding ode u stečaj, Grad njime ne može upravljati. Baš me zanima kakvi će onda biti uvjeti. Ja sam se godinama borio, kao i radnici, protiv privatizacije. Pozivam radnike za stol.

Ne može biti da danas imaju 11 zahtjeva, a sutra 22. I trebamo predstavnika radnika. Jer sindikati kažu da oni ne predstavljaju radnike. Kako je moguće da tako, na primjer, samo medicinske sestre ili policajci dođu i kažu: ‘Evo, mi smo svi u štrajku’? Ja ne znam za ovakvu situaciju da se ikada dogodila – dok traje socijalni dijalog, kad su se ukinuli agencijski ugovori, da se ide u štrajk”, kazao je Tomašević.

‘KRENITE ODMAH S ODVOZOM’ Tomašević oštro o štrajku Čistoće: ‘Prijavit ćemo sudu nezakoniti štrajk’

Podsjetio je da je kada je došao na vlast naišao na brojne probleme u Holdingu koji je, kaže, spašavao s ruba propast i bankrota te da je Uprava u prvoj godini mandata morala dijeliti otkaze kako bi se spasio Holding. ”Je li netko može pomisliti da je to lagano? Recite mi jednu firmu ili vlast koja je u prvoj godini mandata morala dati 10 posto otkaza? Tko to ide raditi iz hira? Doslovce spašavamo firmu od ruba bankrota”, poručuje Tomašević.

Foto: Zagreb.info

Podsjetio je da štrajk direktno utječe na građane. ”Ovo sada ima financijske posljedice za Čistoću jer će doći reklamacije oko neizvršene usluge što će financijskih oštetiti firmu. Oni kažu da su godinama prije nas potplaćeni. Mi to rješavamo i spremni smo napraviti dodatne korake koliko god je to moguće s obzirom na održivost Holdinga. Ali pozivam na razum na kako bi usluga mogla ići”, poručio je gradonačelnik radnicima u štrajku.

Komentari