‘AKCIJA ZA FISA’: Saša ima leukemiju, a pomoći mu možete u petak ispred Teatra &TD

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Saša Fistrić – Fis ima leukemiju, a bolnica je u potrazi za donorom koštane srži.

Njegovi prijatelji organizirali su “Akciju za Fisa” koja će se s ciljem dobrovoljnog darivanja koštane srži održati u predvorju Teatra &TD.

“Dragi prijatelji i kolege,

kao što neki od vas već znaju, našem i vašem prijatelju, suradniku, vrhunskom oblikovatelju svjetla, samostalnom umjetniku Saši Fistriću, rado zvanom Fisu, nedavno je potvrđena dijagnoza akutne limfoblastične leukemije. Ovih dana nalazi se u bolnici Merkur gdje započinje drugu seriju kemoterapije. Nakon druge serije planirana je nužna transplatacija koštane srži, a bolnica je trenutno u potrazi za donorom iste putem Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica . Svi oni koji mogu i žele pomoći Fisu, osim razgovorom, zagrljajem i korisnim informacijama, mogu to učiniti i indirektno, na način da pomognemo sistemu unutar kojega i Fis traži pogodnog darivatelja koštane srži.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]U suradnji sa Zakladom Ana Rukavina – 7.10.2016. od 17 do 19 sati u predvorju Teatra &TD, organiziramo akciju prikupljanja uzoraka krvi![/box]

Dođite na druženje i čaj, a zauzvrat one od 18 do 40 godina tražimo samo nekoliko kapljica krvi! :) Postupak je kratak i jednostavan, ne boli i ne treba doći na tašte! Povedite prijatelje, obitelj, djecu, kućne ljubimce.

MOLIMO VAS, IZDVOJITE VRIJEME I UPIŠITE SE U REGISTAR DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVOTVORNIH MATIČNIH STANICA! Ulaskom u registar postajete potencijalni donor koštane srži ili perifernih matičnih stanica.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Ukoliko niste slobodni u navedenom terminu, a želite dati uzorak krvi, to možete učiniti u Zavodu za tipizaciju tkiva KBC Zagreb (Rebro), Kišpatićeva 12, radnim danom od 8 do 14 sati (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) ili u Petrovoj 3, radnim danom od 7.30 do 19 h, subotom od 7.30 do 15 h. [/box]

Ukoliko ste izvan Zagreba, na linku http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx pronađite popis transfuzijskih centara u drugim gradovima. Nakon popunjavanja pristupnice, uzmu vam epruvetu krvi i voila – vašu krv će tipizirati, a vi ćete postati potencijalni darivatelj.

Ako primite poziv jednog dana, znači da imate šansu spasiti nekome život.

Za sve one koji nas pitaju može li se njihova krv tipizirati i izvan Hrvatske, evo lista institucija s kontaktima po zemljama: https://share.wmda.info/display/WMDAREG/Database

 


Komentari