AGONIJA JE OKONČANA: Stanovnici Buzina nakon deset godina dobili stalnu liječničku službu

Milan Bandić u ponedjeljak je službeno otvorio ambulantu u Buzinu. Tamošnji stanovnici su je čekali cijelo destljeće, nakon što je prošla zatvorena zbog neadekvatnih uvjeta, piše Večernji.

Ima 137 četvornih metara, smještena je u zgradi na Buzinskoj cesti 20, a pacijente prima od prosinca, kada je ondje zaposlena i liječnica obiteljske medicine Ana Marija Jurić.

“Ambulanta je praktički građena od nule, a stajala je 1,6 milijuna kuna”, objasnio je Mario Kranjčina, predsjednik mjesnog odbora Buzin.

“Zasad ima oko 500 korisnika”, dodao je Miljenko Arapović, čelnik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – istok, ali očekuje se da će ih biti oko 1000. Jer čim su počeli upisivati pacijente, istaknula je dr. Ana Marija Jurić, koja je prije no što je stigla u novu ambulantu u Buzinu radila u Savskom Gaju i Dugavama, mnogi su je doslovce “dočekali pred vratima”.

Zaposlena je i patronažna sestra Mirjana Fišer, koja ima dugogodišnje iskustvo, a sada skrbi za veliko područje s oko pet tisuća stanovnika.

“Nova je ambulanta veoma prostrana i omogućava da kvalitetno radim sa svojim pacijentima”, kazala je M. Fišer za Večernji.


Komentari