Agencija za znanost i obrazovanje dala zeleno svjetlo za novi studijski program

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Već se neko vrijeme šuška da Hrvatsko katoličko sveučilište planira otvoriti novi studij Medicine. Koliko su im namjere ozbiljne dokazuje nam i činjenica da je nadležna Agencija za znanost i visoko obrazovanje upravo dala zeleno svjetlo uvođenju tog programa, nakon što ga je sveučilište samo i uputilo u proceduru.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje je u postupku inicijalne akreditacije integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina, čiji je predlagatelj i izvoditelj Hrvatsko katoličko sveučilište, donijela je pozitivnu akreditacijsku preporuku, uz prethodno mišljenje Akreditacijskog savjeta Agencije kojom je preporučila ministru nadležnom za znanost i obrazovanje izdavanje dopusnice za izvođenje predmetnog studija u sjedištu visokog učilišta, u trajanju od šest godina. Njegovim se završetkom stječe 360 ECTS bodova, stoji u odgovoru Ministarstva, piše srednja.hr.

Nakon pozitivnog odgovora od Agencije, na redu je ministrica Blaženka Divjak koja odobriti dopusnicu za to. Međutim, to se ravna prema potrebama tržišta pa je potrebno biti oprezan. Ministarstvo znanosti i obrazovanja obratilo se i konzultiralo sa Ministarstvom zdravstva u vezi izvođenja nastave budući da  Hrvatsko katoličko sveučilište u svome sastavu nema klinike koje su propisane i koje su potrebne da se preddiplomski i diplomski studij odrađuju bez problema.

Ta potvrda je također stigla te se sada čeka mišljenje Vijeća za visoko obrazovanje o studijskom programu.

Nakon zaprimanja navedenih dokumenata, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pristupit će izradi odgovarajućeg akta u postupku inicijalne akreditacije predmetnog studijskog programa Hrvatskog katoličkog sveučilišta, zaključuju iz Ministarstva. Iz AZVO-a nisu htjeli ništa komentirati ističući kako je postupak akreditacije u tijeku budući da se još uvijek čeka rješenje ministrice resora.


Komentari