AFERA ŠTANDOVI: Prodanović i Sloković otkazali punomoć Milanu Bandiću

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Sjednica optužnog vijeća u aferi Štandovi danas je na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno odgođena.

Ovaj put sjednica je odgođena zbog Milana Bandića, točnije činjenice da su mu njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć.

Sljedeća sjednica Optužnog vijeća, na kojoj bi se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice, zakazana je za 23. veljače, a sud će Bandiću postaviti odvjetnika po službenoj dužnosti, piše Večernji.

U aferi Štandovi, uz Bandića, na optuženičkoj klupi su Ivica Lovrić i Zdenka Palac, a tereti ih se za pogodovanje građanskoj inicijativi U ime obitelji, kojom je Grad Zagreb oštećen za oko 300.000 kuna.


Optužnica je podignuta prije gotovo dvije godine, no suđenje još nije počelo. Prvotno je sud odbacio optužnicu smatrajući da u njoj nema elemenata kaznenog djela. Međutim nakon žalbe Uskoka, Vrhovni sud ju je vratio nižem sudu na ponovno razmatranje.

Zatim je obrana optuženika tražila je izdvajanje iskaza svjedoka koji su ispitivani u Uskoku bez nazočnosti odvjetnika, što je inače sukladno zakonu. Sud im je to odbio. Obrana se na tu odluku žalila, no Vrhovni sud potvrdio je odluku nižeg suda.

Nakon toga sjednice su više puta odgađane iz različitih razloga.

>>> BANDIĆEVA ‘AFERA ŠTANDOVI’: Ponovno će se odlučivati o optužnici u slučaju Bandić – ‘U ime obitelji’

Komentari