AFERA PROČISTAČ: Direktoru Zagrebačkih otpadnih voda blokirano devet nekretnina

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Afera Pročistač dobiva nastavak.

Direktor Zagrebačkih otpadnih voda Ante Pavić uhićen je i pritvoren prošloga tjedna u aferi Pročistač, a kako stvari stoje neko će vrijeme ostati u Remetincu. Premda mu je sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda istražni zatvor zamijenila jamstvom od pet milijuna kuna, polaganje jamstva neće biti moguće prije nego odluka o istražnom zatvor ne postane pravomoćnom.

Sukladno tome, prema pisanju Večernjeg lista treba sačekati da prođe rok za žalu te da o Uskokovoj žalbi odluči izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda. Sve to moglo bi se odužiti do konca tjedna, a u međuvremenu su se Pavićevi problemi umnožili. Sud mu je blokirao dosta imovine koja je pak impozantna.

Impozantan popis imovine

Pod blokadom je stan u Amruševoj ulici od 418 kvadrata. Sumnja se da mu je trosobni stan s nusprostorijama, kojemu je adaptacijom nadograđen tavan besplatno adaptirao Darko Turopoljac, njegov suosumnjičenik. Prema sumnjama Uskoka riječ je o mogućnoj zamjeni jer za to je Turopoljčeva tvrtka dobila posao na izgradnji pročišćača, a on je uz to Paviću dao i pet posto od svih ugovorenih poslova, pa mu je time isplatio minimalno sedam milijuna kuna.

Paviću je blokirano i zemljište od 2822 kvadrata u Grmoščici, a na njemu je izgrađena kuća s dvorištem i voćnjakom, tu su još i dvije kuće na Kožinčevu brijegu te dvorište i voćnjak na površini od 3276 kvadrata. Pod blokadom je i trosobni stan s dvorištem u Mesničkoj ulici, stan na Dolcu, ali i tri nekretnine na Visu. Nekretnine su blokirane i Hannesu Schweitzeru. Na tom popisu je s dvorištem u Klenovcu i dvije oranice, a kao jamčevina određen mu je iznos od milijun kuna.

>>>ZBOG AFERE PROČISTAČ, PADA DARINKO KOSOR: HDZ i Bandić uskoro se rješavaju šefa HSLS-a?

 


Komentari