AFERA OKO PLATFORME NE PRESTAJE: Doktorica nezadovoljna: ‘Probala sam naručiti pacijente iz Zagreba, dobili su termin u Varaždinu’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iako su iz Ministarstva zdravstva jučer, 17. travnja, naveli da poslove oko platforme Cijepise obavljaju tvrtke Cuspis, Ericsson Nikola tesla i In2, došlo je do novog zapleta pa se i dalje ne zna tko je radio sporni dio.

Naime, dok iz Cuspisa tvrde da su za posao na platformi Cijepise.zdravlje.hr dobili nešto manje od 200 tisuća kuna, iz Ericcsona i In2 tvrde da posao oko aplikacije – uopće nisu radili.

Ministarstvo zdravstva pak u priopćenju spominje adaptivne sate u prijašnjim ugovorima temeljem kojih je aplikacija napravljena. Međutim, iz Ericssona i In2 odgovaraju da su adaptirali tek postojeće sustave poput e-naručivanja i e-listečekanja, ali tvrde da nisu radili spornu aplikaciju.

To bi značilo da se, kada se netko cijepi, podaci ažuriraju s drugim aplikacijama u sklopu nacionalnog informatičkog sustava, takozvanog CEZIH-a, na kojoj su radile ove dvije spomenute tvrtke. Ali samu platformu Cijepise, tvrde spomenute tvrtke, nisu radile.

Međutim, kako je Novu TV rekla obiteljska liječnica Mirela Marković, njima nije bitno tko je platformu radio, ali da bi im bilo bitno da ih se pitalo o izradi.

”Mogu reći da je naručivanje u dio platforme koji se zove ‘zainteresirani za cijepljenje’ jako dobro funkcionira i na dnevnoj bazi tu možemo upisati naše pacijente. Ovaj dio s prefiksom e- baš i ne štima. Na primjer, probala sam jučer naručiti nekoliko pacijenata i termin koji mi se nudi za ljude iz Zagreba je u Varaždinu. To nam stvara velike probleme”, otkrila je liječnica. Dodala se i kako se u sustavu ne može vidjeti tko od pacijenata bi se možda trebao ranije cijepiti.


Komentari