AFERA JANAF NE JENJAVA, USLIJEDIO VELIKI OBRAT! Kovačević šokirao branitelje i tužitelja: ‘Želim sve priznati!’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Afera Janaf se nastavlja. Slučaj je dobio novi zaplet nakon što je prošlog tjedna ponovno uhićen bivši direktor Janafa Dragan Kovačević. A sada je uslijedio preokret. Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je Kovačević navodno odlučio sve priznati.

U ponedjeljak nešto prije 13 sati doveden je na ispitivanje u USKOK. Prošlog je tjedna tijekom pauze ne ročištu pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda prišao Uskokovom tužitelju te rekao kako “želi sve priznati te da je spreman odmah navečer istoga dana iznijeti dopunu svoje obrane pred Uskokom”, tvrde.

Tužitelj je ostao prilično zatečen ovakvom Kovačićevom željom, a naposljetku mu je samo odgovorio: “Super”. Kovačevićeva promjena stava iznenadila je i njegove branitelje.

No ispitivanju se prema Zakonu o kaznenom postupku nije moglo pristupiti istoga dana, već je Kovačeviću sudac istrage sukladno zakonu i svojoj ocjeni odredio jednomjesečni istražni zatvor, ocijenivši da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, kako je to predložio Uskok.

Kovačević je do sada negirao svoju krivnju za optužbe koje mu je Uskok stavljao na teret, a to je činio i nedavno nakon što je po drugi puta uhićen zbog novih optužbi koje mu je Uskok stavio na teret.

Riječ je o primanju mita u vidu dva stana te dva automobila kako bi svojem prijatelju Ivanu Širiću namjestio poslove s Janafom kojemu je tada bio na čelu.

Prošloga tjedna Kovačević je negirao krivnju i tvrdio da spomenuti stanovi nisu njegovo vlasništvo. No, čini se kako se predomislio.


Komentari