AFERA FILOZOFSKI! Profesor kojeg optužuju za seksualno uznemiravanje poručuje: ‘Zna se tko su poznati nasrtljivci, i to na celebrity razini’

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Nakon što je Povjerenstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu donijelo odluku o slučaju profesora emeritusa Drage Roksandića, odnosno, nakon što su zaključili da je dolazilo do opetovanog i teškog seksualnog uznemiravanja studentica, javio se i on.

Tvrdi kako je predložio pokretanje triju postupaka – prvi protiv fakultetskog Povjerenstva za zaprimanje prijava za spolno uznemiravanje, drugi protiv profesora Nevena Budaka i treći protiv profesorice Zrinke Blažević.

Inače, mediji su objavili priče više studentica koje su tvrdile da su uznemiravane od profesora Roksandića, a sve je počelo sa slučajem tadašnje studentice Filozofskog Zrinke Blažević. Njezin je identitet objavio Roksandić, i to nakon što je Telegram objavio njegovo ime.

U novom priopćenju Roksandić navodi kako od v.d. dekana Filozofskog Miljenka Jurkovića nije dobio nikakav odgovor na prijedlog pokretanja triju postupaka, “ako se odgovorom ne smatra medijski linč, što je jedino što neki ljudi na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i u njima glasnogovorničkim medijima znadu”.


Drago Roksandić priložio je u priopćenju pismo upućeno v.d. dekanu Jurkoviću. U njemu navodi kako je prije dva mjeseca prekinuo fakultetsku komunikaciju “glede objeda, laži i kleveta na njegov račun” te konstatira da ni u jednom njemu poznatom slučaju nije bilo riječi o seksualno nasrtljivom ponašanju. Tvrdi i da zna tko su “fakultetski notorno poznati seksualni nasrtljivci i to na celebrity razini, koje, koliko zna, još uvijek nitko ne procesuira”.

Komentari