AFERA ‘CIBONA’: Lovrićev i Klemmov suoptuženik priznao krivnju, pa dobio uvjetnu kaznu

Zagrebački Županijski sud nije odlučio o osnovanosti optužnice protiv pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića i vlasnika zaštitarske tvrtke Josipa Klemma.

Voditelj Holdingove podružnice Sportski objekti, Dragutin Kosić priznao je nedjelo i nagodio se s tužiteljstvom. Osuđen je na uvjetnu kaznu.

Kosić je priznao je da ga je Lovrić tražio da zaposli petero osoba iz Cibone koji za ta radna mjesta navodno nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding. Osuđen je na godinu dana uvjetno, a ako djelo ne ponovi kroz četiri godine, neće ići u zatvor. O optužnici protiv Lovrića, Klemma i njegove tvrtke optužno vijeće sutkinje Jasne Galešić odlučivati će 17. listopada.

Podsjetimo, protiv Ivice Lovrića, Josipa Klemma, Dragutina Kosića i Klemm sigurnosti, USKOK je podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, trgovanja utjecajem, pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Uskok ih tereti da su pokušali pribaviti veliku materijalnu dobit Klemmovoj tvrtki nakon što je Cibona sa Šarićem sklopila ugovor prema kojemu bi Cibona u slučaju Šarićeva jednostranog odlaska u drugi klub imala pravo na odštetu od 1,2 milijuna eura.

>>>USKOK PODIGAO OPTUŽNICU PROTIV IVICE LOVRIĆA: Pada najbliži suradnik Milana Bandića?


Komentari