Bandić zamjeniku državnog odvjetnika: ‘Ja se vas ne bojim, pokazujete karate poteze i dižete se od stola’

FOTO: Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić saslušan je kao prvi svjedok na suđenju za aferu Bundekfest, koje je počelo danas, prenosi Večernji list.

Na pitanje sutkinje što sve zna o manifestaciji Bundekfest 2014. i Advent 2013. gradonačelnik je odgovorio da su to organizirali u cilju turističke promocije Grada Zagreba i da je to na koncu rezultiralo najboljim Adventom u Europi tri godine zaredom, ali da se ne sjeća kome je bila dodijeljena javna površina tijekom Adventa 2013. jer se on takvim stvarima kao gradonačelnik ne bavi, nego da ima ljude koji su za to zaduženi.

Rekao je da on sudjeluje na stotinama sastanaka pa se ne sjeća niti sastanaka oko organizacije niti tko su bili sudionici tih sastanaka, ali je potvrdio da je Josip Nalis kao direktor Koncertne direkcije Zagreb bio uključen u to.

Nakon što je Bandić zamjeniku državnog odvjetnika rekao kako on sam odlučuje koja će se manifestacija organizirati u Zagrebu, zamjenik državnog odvjetnika glasnije je upitao Bandića “koja je svrha bilo kakvih dopisa gradonačelniku ako oni završe u košu?”.

“Ja se vas ne bojim, vi tu pokazujete karate poteze i dižete se od stola. Ja sam imao dva, tri pokušaja napada na sebe na ulici i nije mi ugodno kad vi ovako nastupate. Sutkinjo molim vas da me zaštitite od ovakvih ispada zamjenika odvjetnika koji očito ne poštuje instituciju gradonačelnika kao što ja poštujem njegovu, odnosno onu zamjenika državnog odvjetnika”, odgovorio mu je Bandić.

Podsjetimo, USKOK je podigao optužnicu protiv Ratimira Jurekovića, Josipa Nalisa, Josipa Katića, Zdenka Antunovića i Tedija Lušetića zbog sumnje da su trgovanjem utjecajem i zloporabom položaja nekim tvrtkama mimo javnog natječaja omogućili da dobiju organizaciju manifestacija od listopada 2013. do siječnja 2014. Jedna od tih manifestacija je i Bundekfest.


Komentari