Afera Agram: Svjedočila neurologinja koju je Bandić navodio na krivotvorenje isprava

Damir Krajac / CROPIX

Sudskim procesima protiv gradonačelnika Milana Bandića nema kraja. Nastavlja se suđenje u aferi Agram kojom USKOK tereti gradonačelnika i partnere za nezakonitosti teške 20 milijuna kuna.

Danas je o točki optužnice koja Bandića tereti za poticanje lažnog svjedočenja, sprečavanje dokazivanja i krivotvorenje isprava svjedočila neurologinja Vida Demarin.

“Jedan dan mi je u ordinaciju došao gradonačelnik te me je tražio da potpišem nekakav popis sa slikama za koje je rekao da su te slike bile vlasništvo zaklade koju sam vodila. Ja nisam znala o čemu je riječ pa to nisam htjela potpisati. Rekla sam mu da on potpiše i on je to i učinio”, kazala je svjedokinja.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti teške 20-ak milijuna kuna USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu. Krajem ožujka optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je obustavilo postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koji ga je teretio za štetu Državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Na početku suđenja za potvrđeni dio optužnice Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao su da se ne osjeća krivim.

Komentari