Adventu se pridružuje i NAJVEĆA MAKETA ŽELJEZNICE, EVO GDJE JU MOŽETE POSJETITI

zagreb.hr

U vrijeme adventa, Backo Mini Express posjetitelje očekuje svakog dana od 10 do 18 sati, a nedjeljom je ulaz besplatan.

Lepezi bogate zagrebačke adventske ponude, ove se godine, kao jedinstveni ukras priključila najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi koja stanuje u Gundulićevoj 4 – Backo Mini Express. Riječ je o maketi što se prostire na 75 četvornih metara kojom prometuje više od 100 vlakova uz posebne blagdanske zvučne i vizualne dekoracije.

U društvu s idejnim začetnikom i vlasnikom makete Antunom Urbićem, predstavljanju Backo Mini Expressa prisustvovao je gradonačelnik Milan Bandić sa zamjenicom Vesnom Kusin i direktoricom Turističke zajednice Grada Zagreba Martinom Bienenfeld.

Bandić je zahvalio na jedinstvenom doprinosu zagrebačkom adventu i pritom čestitao na istinskoj ljepoti maketarskog i ručnog rada. Posebno je izdvojio podatak da je riječ o turističkom raritetu kontinentalnih prostora koji je gotovo u potpunosti hrvatski proizvod i plod domaćeg uma.

“Građane, posjetitelje i turiste u Zagrebu zasigurno će oduševiti ova velika i sadržajno bogata maketa na kojoj će, uz stotinjak ostalih, na tračnicama dugim 1015 metara voziti i posebni božićni vlakovi uklopljeni u pravi zimski i božićni ugođaj”, kazao je Bandić i pohvalio točnost vlakova u Gundulićevoj koji nikada ne kasne.

“Backo Mini Express ove je godine premijerno uključen u projekt Advent u Zagrebu i uvjerena sam da će uvelike pridonijeti njegovoj atraktivnosti”, izjavila je Martina Bienenfeld dodavši da je riječ atrakciji koja budi maštu i vraća u djetinjstvo.

U vrijeme adventa, Backo Mini Express posjetitelje očekuje svakog dana od 10 do 18 sati, a nedjeljom je ulaz besplatan, prenosi zagreb.hr.

Komentari