ADVENTSKA ATMOSFERA IZ VAŠE PERSPEKTIVE: Zbog ovih prizora odmah ćete otrčati do centra grada! (VIDEO)

Sitana Omer/ZAGREB.INFO

Slažete li se kako je Zagreb konačno postao prava europska metropola?

Nije tajna kako advent u Zagrebu oduševljava i privlači turiste iz različitih djelova svijeta. Iako najveći broj njih dolazi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije te Italije, činjenica je kako će se o blagdanskom ugođaju u našoj metropoli još jako puno pisati i govoriti. Nedavno priznanje kako je upravo Zagreb najljepša europska adventska destinacija svjedoči tomu kako se turistički potencijal Lijepe naše prepoznao i izvan ljetne sezone pa ne čudi kako je ponuda blagdanskih aranžmana sve brojnija i bogatija.

>>> BRITANSKI DAILY MAIL RASPISAO SE O ZAGREBU: Ovo što je ugledni svjetski medij napisao, dugo ćemo pamtiti! (VIDEO)

Fotografije nam svakodnevno svjedoče o sve većem interesu turista, ali i oduševljenju koje Zagrepčani ne skrivaju kada hodaju centrom grada koji zaista izgleda kao pravi božićni wonderland. Tako je jedan sugrađanin inspiriran blagdanskim ugođajem, napravio video koji će vas doslovno natjerati da ostavite sve što radite i otrčite do centra uživati u kuhanom vinu, čaju, rumu, kobasicama i ostalim tradicionalnim blagdanskim delicijama.

Video je snimio i monitrao Matijas Knežević.

Što vas danas očekuje na Adventu u Zagrebu?

Na vrijeme da si zasladite nadolazeće praznike, u zagrebačkoj galeriji Karas u srcu grada do 23. prosinca održava se Festival božićnih kolača i kolačića, koji okuplja majstore slastica i donosi najljepše mirise i okuse njihova slatkog božićnog asortimana. Slatki partneri ovog festivala su slastičarne Vincek, Dulcela, The Cookie Factory, Ivek i Marek i Slatkica No1, koji u galeriji Karas predstavljaju svoje najprepoznatljivije proizvode u duhu Božića.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Na licu mjesta posjetitelji imaju priliku isprobati mirisne, slatke, mekane, hrskave, kremaste, čokoladne, starinske ili tek osmišljene poslastice te u potpunosti uživati u najboljim ručno izrađenim božićnim kolačića i kolačićima.[/box]


Komentari