ADVENT U OKOLICI ZAGREBA RUŠI GUINNESSOV REKORD, provjerite o čemu se točno radi (FOTO)

UDRUGA 3D

U cilju oživljavanja dvorca Kerestinec, mladi volonteri složili su adventski vijenac za Guinnessovu knjigu rekorda.

Zahvaljujući marljivom radu volontera Udruge 3D, iz Svete Nedelje, usmjerene razvoju korisnih i konstruktivnih sadržaja u lokalnim sredinama, ljepotom Adventa već nekoliko dana odjenuo se i dvorac Kerestinec nedaleko od Zagreba.

Ovo izrazito zapušteno povijesno zdanje, inače kaštel kojeg je sagradila grofovska obitelj Erdödy, doživjelo je blagdanski sjaj, a žitelji kontinentalne Hrvatske dobili su novo mjesto za blagdanski izlet.

Projekt, koji cilja postati tradicijom u napuštenom dvorcu u vrijeme prosinca, pokrenuo je volonter Dario Zurovec iz Svete Nedelje.

“Od prve nedjelje Adventa krojimo i radimo na najširem adventskom vijencu u Hrvatskoj, a želja nam je da ga napravimo tako da bude zabilježen i za Guinnessovu knjigu rekorda. Vijenac je širok 18 metara i ima tri kruga jer i naša udruga nosi naziv 3D. Ispunili smo ga borovinom, slamom, jedan dio su iscrtala djeca ovog kraja i božićnim motivima, sve smo ukrasili lampicama, a imamo i svijeće”, opisao je Dario Zurovec, idejni začetnik projekta na čiju realizaciju je prionulo nekoliko mladih volontera u nadi kako će njime oživjeti dvorac u Kerestincu, a ovo adventsko događanje postati tradicijom svetonedeljskog kraja.

Ekipa 3D
Ekipa 3D

Davor Nađi, Magdalena Bešker, Ivan Matić, Sabrina Pejić, Gabriel Deak i Tomislav Tomaško samo su dio maštovitog volonterskog tima koji je odlučio slaganjem adventskog vijenca ovog prosinca oživjeti zidine dvorca, a već iduće nedjelje namjeravaju u njegovom dvorištu organizirati i adventski sajam. Na Sajmu bi izlagala djeca lokalnih vrtića i škola, lokalni obrtnici svoje blagdanske sadržaje, dio kojih će se moći i degustirati, a dio kupovati kao božićne poklone. Projekt je donio nadu u oživljavanje dvorca, a mladima poticaj da nešto konstruktivno i korisno rade na dobrobit sredine u kojoj žive.

VIJENAC KERESTINEC

U realizaciju adventskog projekta u dvorcu pridužili osnovnoškolci, koje je organizirala volonterka Sabrina Pejić.

“Dio projekta je crtanje kredom po betonu unutar adventskog vijenca božićnih motiva koje su crtali osnovnoškolci. Uz boravak na svježem zraku, mališani su ukrasili jedinstvenim crtežima naš blagdanski vijenac, a djeca su dobila još jedan način za poticanje kreativnosti i inovativnosti“, ispričala je volonterka Sabrina Pejić.

Svi koji žele posjetiti Advent u dvorcu Kerestinec kao novi blagdanski sadržaj ovog prosinca, kojemu se smiješi i ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, mogu već od iduće nedjelje pogledati, ne samo ovaj nesvakidašnji božićni ukras povijesnog zdanja, nego obići i Adventski sajam u jednom od najjedinstvenijih okružja na ovim prostorima.

vijenac-noc advent kerestinec

Vijenac
Vijenac


Komentari