Advent u Zagrebu ostvario pozamašne brojke, direktorica TZGZ-a otkrila što možemo očekivati iduće godine

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Turistička zajednica Zagreba iznijela je podatke o tek završenom Adventu. Direktorica Martina Bienenfeld otkrila je u razgovoru za RTL kako su zadovoljni s ostvarenim rezultatima te što spremaju za idući Advent.

“Turistička zajednica Grada Zagreba je prikupila podatke za zadnji dan Adventa, imali smo gotovo 95 tisuća dolazaka i čak 212 tisuća noćenja što je uistinu sjajan rezultat u usporedbi s 2019. kada smo imali 250 tisuća noćenja i čini mi se da je ovo uistinu veliki rezultat i čestitam turističkoj industriji Grada Zagreba” rekla je Bienenfeld.

Najviše Rusa

“Za razliku od prošlih godina, na prvom mjestu po stranim dolascima su Rusi i zapravo oni nisu tu samo zbog Adventa, naime, dolaze ovdje na cijepljenje, ali usput uživaju u Zagrebu i svemu što u zagrebu tijekom prosinca mogu vidjeti” pojasnila je.

Dojmovi

“Različiti su dojmovi, nikada nisu svi potpuno zadovoljni. Međutim mi smo ove i prošle godine organizirali Advent u uvjetima koronavirusa, bili smo ograničeni s mnogim faktorima” rekla je direktorica.

Planovi za idući Advent

“Već sljedeći mjesec ćemo u gradskoj upravi sjesti s radnom grupom za Advent, vidjeti što je bilo kvalitetno i dobro i već početi raditi na Adventu za 2022.

Klizalište je nedostajalo Zagrepčanima, ali i brojnim turistima jer je klizalište na Tomislavovom trgu na neki način zaštitni znak Adventa i uistinu se nadam da ćemo za ovogodišnji Advent ponovo uživati u ledenom parku” zaključila je Bienenfeld.


Komentari