ADVENT U ZAGREBU BEZ ŠATORA NA TRGU Nina Badrić pjeva u novogodišnjoj noći, evo što se još priprema

Facebook

Svi programi Adventa u Zagrebu trajat će od 28. studenoga do 10. siječnja.

”Sada već možemo reći da je naš Advent u rangu onih u Beču i Budimpešti, a iz godine u godinu obogaćujemo ga novim zanimljivim sadržajima, kao prošle godine Ledenim parkom na Zrinjevcu” kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povodom predstavljanja ovogodišnjeg plana i programa popularnog ADVENTA U ZAGREBU.

”Osluškujući želje sugrađana i struke ove godine neće biti velike Adventske kuće na Jelačić placu, već će se na centralnoj pozornici glavnog gradskog trga održavati bogat kulturno-umjetnički program, a događanja smo proširili i na Trg Krešimira Ćosića i početak Nove Vesi”, rekao je Bandić.

Kako je napomenula direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld zbog interesa gostiju Zagreba svi programi Adventa u Zagrebu trajat će od 28. studenoga do 10. siječnja.

”Pojačat ćemo osvjetljenje i ozvučenje te proširiti šetnicu u Ledenom parku. Događanja se šire i na Gornji grad, gdje će se u suradnji s galerijom Klovićevi dvori izrađivati ledene skulpture. Posebna novost je i otvorenje jedinstvene crkve sagrađene u 18. stoljeću na početku Nove Vesi, koja je posvećena sv. razbojniku Dizmi. U crkvi će se tijekom Adventa održavati svete mise, a povjesničarka umjetnosti goste će upoznavati s poviješću crkve i ovog dijela grada”, najavljeno je na tiskovnoj konferenciji.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]U sklopu Adventa po prvi se put obilježava Dan sportskih objekata Zagreba. Naime, 6. prosinca u 11,00 sati započinje središnje događanje na Trgu Krešimira Ćosića, a u drugim objektima Ustanove programi će se održavati tijekom cijeloga dana.[/box]

Što nas sve očekuje? 

Domaćica novogodišnje noći bit će pjevačica Nina Badrić, a tijekom večeri nastupit će brojni mladi bendovi i sastav Vatra. Nova koncepcija bazira se na predstavljanju naših vodećih glazbenika i mladih glazbenika u usponu.

 


Komentari