‘Advent na drukčiji način’: Prošetajte noćnom turom po Zagrebu i otkrijte čime su se Zagrepčani u prošlosti gostili za Božić

Uz pojavu mnogobrojnih noviteta koji se vežu uz ovogodišnji “Advent u Zagrebu”, već šestu godinu za redom će se održati “Advent na drukčiji način”. Riječ je o večernjoj tematskoj šetnji centrom grada u tijeku koje se sudionicima  prenose zanimljive crtice i anegdote o starim adventskim običajima i načinu života u prošlosti Zagreba.

Uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba, program se svake sezone razvija i nadograđuje. Priča o Zagrebu priča se na drukčiji način; istovremeno zabavan, edukativan i u skladu sa svečanom i radosnom atmosferom Zagreba u adventsko vrijeme.

Tako, tijekom inspirativne šetnje gradom možete saznati tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani gostili za Božić te kako su se grijali za jako hladnih zima, što je ustvari božićnica, što Kokošjevo ili Herodoševo i slično.

Otkrit će se i tajne vezane uz klizalište, kako se ono izgrađivalo u prošlosti te gdje se nalazilo prvo klizalište u gradu? Gdje se bilo najbolje sanjkati u gradu, što bi Zagrepčani radili s viškom snijega, kako su se darivali i mnoštvo drugih zanimljivih priča. Doznajte koji je današnji glavni simbol Božića u prošlosti bio ne toliko povezan s adventom i koji je put prošao da bi se našao u svakom obiteljskom domu.

Ture se odvijaju u petak, subotu i nedjelju od 18-19:30 na hrvatskom te od 16-17:30 na engleskom. Cijena ulaznice je 85,00 kn po osobi, a drugo dijete sudjeluje besplatno. Posjetitelji mogu ostvariti i 20 posto popusta na kupnju ulaznice pa cijena iznosi 68,00 kn.

Prijave su obavezne na [email protected]; 091 606 7770, a ulaznice je moguće i kupiti ranijom uplatom na račun.

 

 

Komentari