‘ADVENT NA DRUKČIJI NAČIN’ Neka Božić u Zagrebu bude drugačiji od ostalih (FOTO)

PR

Advent na drukčiji način je dvosatna večernja tematska tura u Zagrebu, koja sudionicima priča priče o starim adventskim običajima grada Zagreba razgledavajući lokacije posvećene Adventu.

Već četvrtu godinu za redom, u suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, želimo pružiti poseban ugođaj i ispričati priču na drukčiji način. Tako je naš program istovremeno zabavan i edukativan, a sudionici se i sami uključuju u priču izradom božićne čestitke ili ukrasa za bor od papira.

IMG_2181

U tijeku inspirativne šetnje gradom u kojoj ćete primjerice saznati tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani gostili za Božić te kako su se grijali za jako hladnih zima, što je ustvari božićnica i slično.

bookmark

Vodstvo kostimiranog turističkog vodiča

Božićno drvce je danas jedno od glavnih simbola Božića, ali to nije uvijek bilo tako, doznajte dugi put koji je bor prošao da bi se našao u svakom obiteljskom domu. Zbog nekih poganskih utjecaja i u kršćanstvu, kraj godine i ovaj blagdan imaju neka mistična svojstva, pa će to doznati zašto su ovo vrijem ljudi najčešće pokušavali gledati u budućnost?

pVgciJxyoCvOBbwYX_GyQSmFOfAosOGfO6B9C3ozK64

Nakon okupljanja i šetnje gradom uz vodstvo kostimiranog turističkog vodiča slijedi kreativna radionica na kojoj sudionici sami izrađuju svoju božićnu čestitku, bookmark ili ukras koristeći motiv grada. Napravljenu čestitku sudionici zadržavaju za sebe kao uspomenu, suvenir ili poklon nekome dragome. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama, a u njoj jednako uživaju i mladi i stari. Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno a svu pomoć sudionici će dobiti od iskusne voditeljice koja ima individualan pristup.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Cijena za individualne posjetioce je 75,00 kn po osobi. Djeca do 7 godina sudjeluju besplatno. Obitelji s dvoje i više djece, ne plaćaju ulaz za jedno dijete. Ova dva popusta su isključiva. Za grupne posjete se program se organizira u bilo kojem drugom terminu po dogovoru, na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku.[/box]

Termini održavanja od 04. – 20. prosinca 2015

petkom, subotom i nedjeljom na hrvatskom jeziku od 18-20h

petkom, subotom i nedjeljom na engleskom jeziku od 16-18h

Okupljanje i polazak ispred Turističkog info centra na Trgu bana J.Jelačića.

Poželjna rezervacija na mob: 091 554 2020 ili e-mail: [email protected]

NAJSPEKTAKULARNIJI LEDENI PARK DO SADA! Otkrijte zašto je tako poseban i drugačiji (FOTO)

Komentari