ADVENT JE BIO SAMO ŠLAG NA TORTI! Zagreb srušio rekorde posjećenosti, najviše gostiju iz Južne Koreje (FOTO)

FOTO:Sitana Omer/Zagreb.info

Prosinac je Zagrebu donio predivan advent, najveću posjećenost u Hrvatskoj i laskavu titulu najbolje europske destinacije za vrijeme Adventa. 

Podaci turističke zajednice govore o tome kako je protekla 2015. godina bila uspješna turistička godina za našu metropolu. Na godišnjoj razini Zagreb je tako prešao milijun posjetitelja, a ukupan godišnji rast dolazaka je 12 posto, dok je broj noćenja porastao za 13 posto u usporedbi sa proteklom godinom. Zanimljivo je kako je najveći broj posjetitelja u Zagreb došao čak iz daleke Južne Koreje, a potom slijede turisti iz Njemačke, SAD-a, Italije i Španjolske. Isto tako, poznato je da je Zagreb bio najposjećivanija destinacija u Hrvatskoj u prosincu 2015. godine.

Foto: Sitana Omer
Foto: Sitana Omer

Hostelski turizam najpopularniji među mladima 

“Zagreb se svakako sve više otvara kao “city break” destinacija, a iako manji u odnosu na druge eurposke metropole, nudi sadržaj gdje svatko može pronaći nešto za sebe. Susretljivost ljudi, sigurnost, činjenica da je glavni grad Hrvatske no i relativna neistraženost (nova destinacija) svakako pridonose povećanom broju turista. Promidžba i sve veća međunarodna prepoznatljivost, kako zemlje tako i grada, sigurno utječu i na broj dolazaka,” rekao je Mislav Bečejec, voditelj prodaje u popularnom zagrebačkom hostelu Chillout.

Upravo je hostelska scena, koja je u Zagrebu počela nastajati prije nekoliko godina i trenutno doživljava stabilizaciju tržišta, zanimljiva za daljnji turistički razvoj grada. Nakon uspješne turističke godine i prosinca koji je u Chillout hostel doveo što mlade, što goste koji su dolaziliu obiteljskim grupama, Mislav nam je ipak otrkio da postoji mjesta za razvoj zagrebačkog turizma.

Facebook/Chillout hostel
Facebook/Chillout hostel

Ima mjesta za daljnji razvoj i ulaganja

“Važno je istaknuti kako je dobra povezanost zračnim i željezničkim prometom glavni uvjet za dolazak turista jer bez povezanosti gosti jednostavno jako teško mogu doći u naš grad i vrlo vjerojatno će se odlučiti za neku drugu destinaciju koja im je dostupnija, a time i povoljnija. Upravo zato veseli činjenica skorašnjeg dovršetka novog terminala zračne luke, no ulaganja su potrebna i na području željezničkog prometa, barem što se našeg segmenta gostiju tiče,” rekao nam je Mislav.

Poznato je da sada slijedi teški mjeseci za zagrebački hostelski turizam, no voditelj prodaje ovog uspješnog zagrebačkog hostela nije pokazao zabrinutost. Naprotiv, Mislav je istaknuo kako su uspješan prosinac i advent dobar preduvjet za povećani dolazak gostiju i nakon velike navale. To se posebice odnosi, rekao je Mislav, na goste iz nama bližih gradova kao što su Ljubljana, Budimpešta, Graz i slično.

>>UHVATILI SMO VAS NA DJELU: Nikada nećete pogoditi što svi obavezno napravite na adventu! (FOTO)

>>>BOLJI SMO OD ISTRE: Zagreb zabilježio ogroman rast gostiju i postao najposjećeniji grad u Hrvatskoj!

 

 


Komentari