A koliko će Zagrepčani ovo platiti? Pogledajte kako se obnavlja u ulici Tuškanac!

Ivan Cindrić

Vaš novac financira hirove i sfušane radove.

Da se u našem gradu radi stihijski i neplanski, nije neka novost, no takvi radovi predstavljaju veliki problem koji bi trebao uviditi svaki Zagrepčanin. Naime, sve te loše odrađene radove plaćate upravo vi, vaš novac financira hirove i sfušane radove.

Tako je primjerice preko 2 milijuna vaših kuna otišlo na nefunkcionalni rotor čiji je jedini smisao stvoriti još veće gužve na Bukovačkoj, a također ste platili loše obnoljenu Mesničku ulicu koja se zbog nekvalitetnog materijala morala opet asfaltirati. I prvi i drugi pokušaj plaćen je vašim novcem.

Sličan scenarij upravo se odvija u ulici Tuškanac u kojoj je, početkom srpnja, započeta obnova vodovoda na Jabukovcu. Vrijednost radova iznosi nešto manje od 2,6 milijuna kuna bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova bio je tri mjeseca od njegog početa, međutim oni su još uvijek u tijeku, a friško postavljen asfalt već je počeo propadati.

“Vrijedni radnici su jako brzo raskopali asfalt (to im ide) te su ostavili da tako stoji. Nešto se radilo, micali su bager lijevo desno, vodovod se obnavljao kao da je 5 pučkoškolaca obavljalo radove. Naravno, od samog početka se dozvoljavao promet tim dijelom prometnice, tako da su vozila raznosila slojeve šodera koja su služila kao podloga asfaltu.  U sedmom mjesecu se nakratko pojavila zabrana prometa u smjeru juga, no to je ukinuto te se pojavio semaforčić, koji je vozila naizmjence propuštao.

Krajem 8. mjeseca je odlučeno da se taj dio prometnice u duljini od nekakvih 70-80 metara asfaltira, te je preko sad već kratera bačen asfalt. Naravno, kako je nedostajalo podloge, asfalt je odmah propao. No, postavljeni su ležeći policajci.  Prije 5 dana je novi asfalt na nekim dijelovima pukao, te su se pojavili čunjici (koji su sve česći u gradu)”, napisao je Ivan u Facebook grupi “I to je Zagreb”.


Komentari