Za 7, 4 milijuna kuna: Bandić izabrao tvrtke koje će dizati i spuštati zastave

Ivan Klinidć

Gradonačelnik Milan Bandić odabrao je tri tvrtke koje će biti zadužene za dizanje i spuštanje zastava u Zagrebu. Izabrane tvrtke posao težak 7,4 milijuna kuna obavljat će iduće 4 godine

Putem javnog natječaja odabrane su ponude tvrtke Pismorad iz Zagreba s cijenom 2.261.500 kuna s PDV-om, Elicom iz Zagreba s cijenom od 2.507.670 s PDV-om te zajednička ponuda tvrtki Pirić Promet i ŠI-LA-CO iz Sesveta po cijeni od 2.686.200 kuna s PDV-om.

Inače, tvrtka Elicom već dugi niz godina od Grada dobiva posao postavljanja dekorativne rasvjete.

U natječaju je stajalo da je procijenjena vrijednost nabave 4.000.000,00 kn (bez PDV-a) te da će se okvirni sporazum sklopiti s tri gospodarska subjekta, sukladno kriteriju za odabir i traženim uvjetima iz dokumentacije o nabavi.

Ove će tvrtke usluge podizanja i spuštanja zastava na javnim površinama u Gradu Zagrebu izvršavati za državne praznike, blagdane i spomendane na 8 lokacija i 8 praznika, kada će podignuti ukupno 81 jarbol.

Zadužene su za vođenje brige o podizanju i spuštanju zastava dan uoči blagdana i spomendana te se spuštaju prvi dan nakon proteka blagdana i spomendana i to bez posebnog pismenog naloga naručitelja.

 

Obvezuju se i na pružanje usluge podizanja i spuštanja zastava na javnim površinama u Gradu Zagrebu po posebnom nalogu Grada, kao što je postavljanje zastava na ulazima u Grad Zagreb, u Ulici grada Vukovara na 189 rasvjetnih stupova ( 2x godišnje) te na još 14 lokacija.

Tvrtke su također zadužene za pojedinačnu zamjena oštećenih zastava po nalogu Grada te svakodnevni obilazak i pregled svih lokacija.


Komentari