Odlična inicijativa oduševila građane: Ribnjak dobio novu pumpu

FOTO: Facebook / 1POSTOZAGRAD

Inicijativa platforme 1POSTOZAGRAD bila je uspješna.

Nova pumpa postavljena na Ribnjaku u sklopu incijative platforme 1POSTOZAGRAD za veću dostupnost besplatne pitke vode u javnom prostoru Zagreba.

“Plastična improvizacija u donjem desnom uglu potvrđuje potrebu drugačijeg modela za grad, a koji bi sadržavao i izdvojeni pristup vodi za životinje.”, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici navedene platforme.

“Više o našem prijedlogu službenog gradskoj javnog natječaja za novu zagrebačku tipsku česmu pronađite ovdje.”

Iako je Zagrepčane oduševila ova ideja i inicijativa, zapitali su se zašto su neke pumpe nestale s drugih lokacija u Zagrebu, poput one na Tuškancu.

“Kao i mnoge druge, uklonjene su od stane Grada u sklopu nečije nerazumljive i štetne odluke. Aktivnostima platforme 1POSTOZAGRAD taj je trend uklanjanja punktova za vodu sada zaustavljen, a istovremeno je pokrenut novi pa su sad postavljene nove pumpe na mnogim lokacijama”, kazali su iz platforme te istaknuli da je u tijeku i njihova inicijativa da se i pumpa koju spominjete ponovno vrati na Tuškanac.

Također, iz platforme su kazali i da izrađuju i kartu gdje bi se sve u gradu punktovi s besplatnom pitkom vodom trebali nalaziti, a u sklopu njihove šire zagovaračke kampanje koju aktivno i s određenim uspjesima provode.


Komentari