Od 1. srpnja u ZET-ovim tramvajima i busevima moći će se kupiti samo karta od 15 kuna?

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

S ljetom će na snagu stupiti nova odluka Grada Zagreba, po kojoj će se kod vozača moći kupiti samo jedna, posve nova karta – ona od 15 kuna.

U tijeku su pregovori hoće li ona vrijediti dva ili tri sata, ali svakako će se u društvu one od četiri kune, međukarte koja će koštati sedam te ‘standardne’ od 10 kuna, pojaviti i ova nova, za koju nitko ne zna kako se u prijedlogu uopće našla.

Već se neko vrijeme govori o tome po hodnicima, a da bude službeno, čekamo još potpis gradonačelnika, kažu u ZET-u, piše Večernji.

Kako bismo saznali više o ovoj odluci, poslali smo upit ZET-u u kojemu smo tražili da nam potvrde ili demantiraju ovu informaciju, te da objasne razloge svoje odluke. Umjesto suvislog objašnjenja dobili smo mail sljedećeg sadržaja:

Zagrebački električni tramvaj svakodnevno analizira razne mogućnosti modificiranja tarifnog sustava, a prateći suvremene trendove informativnih iskoraka, u fazi realizacije je i razvoj odgovarajuće aplikacije čime će plaćanje prijevozne usluge našim korisnicima biti još dostupnije. Međutim, ne možemo komentirati neslužbene informacije, a o svim eventualnim izmjenama, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost, ‘pojasnio’ je svoju odluku ZET.

Sindikalistima karta kao takva nije sporna, ali činjenica da će oni jedino takvu moći ponuditi Zagrepčanima koje prevoze im se nimalo ne sviđa.

Trebala bi se uvesti od 1. srpnja i samo bi ta karta za 15 kuna bila dostupna kupuje li se u vozilu, istaknuo je Dražen Jović, predsjednik sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET, koji dodaje da će takva odluka najviše štetiti upravo vozačima.

Napominje kako bi bilo logično da se svima koji se voze javnim prijevozom u svakom trenutku omogući kupnja karte koju žele.

Ljudima se to neće svidjeti, što je sasvim normalno. A ljutit će se, naravno, na nas, kazao je Jović i dodao da se vozači boje da će to dovesti do još većeg broja incidenata, odnosno napada na njih.


Komentari