Zvonimir Troskot o uhićenjima: ‘Žalosno da se dosad čekalo s tim svim. Očito da je sve povezano s Bandićem’

Foto: Hina

Od jutra stižu informacije i reakcije na uhićenja. Uhićen je bivši ravnatelj Gradskih groblja Patrik Šegota i još njih četvero. Među uhićenima je navodno i Šegotina sestra, a tu su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama za koje se sumnja da su primale mito, doznaje Jutarnji.

Sve je za portal Zagreb.info komentirao i MOST-ovac Zvonimir Troskot. On nam je objasnio kako ne vidi neko razrješenje ovih uhićenja.

“Što se tiče samih uhićenja mi njih sve pozdravljamo, ono što nas brine je epilog tih uhićenja jer je dosad bilo puno uhićenja koja su vezana uz gradsku skupštinu, ne znamo kako će se završiti.

Očito je da su sva uhićenja povezana s Bandićem, žalosno da se dosad čekalo sa svim tih uhićenjima”, kazao je Troskot. Problem je, kaže, u tome što će sada Zagrepčani biti ‘bombardirani’ naslovima o tim uhićenjima, ali na kraju od toga vjerojatno neće biti ništa.

Podsjetio je i na neke slučajeve kao što je afera Agram, koji još uvijek nisu razriješeni. Zaključio je i da se ne rješavaju prave stvari, kao što je ogroman novac potrošen na sljemensku žičaru.

Podsjetimo, Šegota je podnio ostavku na mjestu ravnatelja Gradskih groblja Zagreb nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na Mirogoju.

Natječaj je trajao samo četiri dana, a na dobile su ga četiri tek osnovane tvrtke. Dugogodišnji prodavači na Mirogoju su upozorili da vjeruju da je sve namješteno, a Šegota je tvrdio da je sklopljen izvrstan posao i da on nema ništa s davanjem u podnajam. Pretresa se i Šegotin ured u Zagreparkingu gdje radi kao pomoćnik direktorice.

Komentari