‘ZOVI LOVCE, ZOVI I BANOŽIĆA AKO TREBA!’ Petek upozorava Tomaševića da bi mogao završiti kao gradonačelnica Rima

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini, Renato Petek, na društvenim mrežama je komentirao problem divljih svinja u Zagrebu.

Gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću poručio mu je da zove lovce te da trenutna situacija podsjeća na isti problem koji je prije nekoliko godina imao i Rim. Upozorava ga kako su divlje svinje srušile karijeru gradonačelnice Rima.

U cijelosti prenosimo njegovu objavu.

“Tomaševiću, zauzdaj vegane i riješi divlje svinje, glasnice poraza! Zovi lovce, zovi i Banožića ako treba! Situacija u Zagrebu neodoljivo podsjeća na onu u Rimu prije nekoliko godina. Neki analitičari u Italiji kažu da su divlje svinje masovnim ulaskom u Rim srušile karijeru prve gradonačelnice Rima, mlade aktivistice Virginije Raggi iz Pokreta pet zvijezda (M5S). Ona je pobijedila na izborima 2016. godine i najavila ‘povijesni trenutak’, kao i Tomašević 2021. ‘povijesnu eru’ za Zagreb”, napisao je.

“A situacija u Rimu bila je slična onoj u Zagrebu prošle godine: opustošena blagajna, a najveća očekivanja od Raggi bila su riješiti probleme s prijevozom i otpadom. Puno pomaka nije bilo, u Rim su ulazile divlje svinje, malo po malo, sve do centra grada. Kada su došli izbori, bijesni građani su kaznili svoju gradonačelnicu koja je iz izborne utrke ispala već u prvom krugu”, zaključio je Petek.

Komentari