Zoran Bahtijarević: ‘Dva mjeseca sam vagao hoću li prihvatiti kandidaturu’

Foto:Igor Šoban

“Ja sam osoba koja probleme rješava, nisam od onih što sjede i pričaju o njima. Uđem li u EU parlament, borit ću se za bolji položaj i status medicine u društvu, a osobito dječje medicine. Veliki je problem nedostatak palijativne skrbi za kronično bolesnu djecu. Želim da sva djeca u EU imaju jednak status i dostupnost medicine. U Hrvatskoj i dalje, nažalost, nema sluha za problem financiranja i statusa dječje medicine”, kazao je u razgovoru za 24sata dr. Zoran Bahtijerević kojega je HSS prošli tjedan predstavio kao svog kandidata za Europski parlament.

Kaže da je nakon razgovora s predsjednikom HSS-a Krešom Bejakom dva mjeseca vagao hoće li prihvatiti kandidaturu. Ono što mu se svidjelo u Amsterdamskoj koaliciji, u sklopu koje HSS izlazi na europarlamentarne izbore, je, kaže, to što nitko nije inzistirao da se pridruži nekoj od stranaka.

“Nisam dobar stranački materijal, volim misliti svojom glavom. A vjerujem da je jedino sigurno ulaganje u budućnost ulaganje u djecu”, kazao je.

Podsjetimo, početkom prošle godine istekao mu je mandat v.d. ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb, nakon čega mu ga zbog formalnih uvjeta nije bilo moguće produljiti. Kao suradnik HNS-a, ljetos je bio uz reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


Komentari