ZNATE NJEGA? Još jedan kandidat u utrci za zagrebačkog gradonačelnika: ‘Cilj mi je otvoriti teme o kojima se vodi površna rasprava’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

I nekadašnji suosnivač Obiteljske stranke i Hrasta, a potom i neslužbeni ideolog “ranog” Mosta, Ivica Relković (56), ulazi u utrku za zagrebačkog gradonačelnika. Danas je savjetnik stranke Centar, a poručio je kako je kandidatura njegov osobni projekt te da će voditi “analitičko-tematsku” kampanju.

“Nadam se da su kandidature najavili svi uobičajeni kandidati i da je biračko tijelo razgrabljeno, pa sam kao analitičar odlučio ući na predizborni teren i kao igrač. Vidim da se u zagrebačkoj kampanji ne otvara nijedna ključna tema na ozbiljan način. Moj cilj je otvaranje tema o kojima drugi kandidati vode površnu raspravu nedostojnu glavnog i najvećeg grada u Hrvatskoj”, ispričao je Relković za Jutarnji list.

Dodao je kako mu je važnije da se u kampanji za grad Zagreb otvore ključne teme, nego da se osobno opterećuje ikakvim rejtingom.

“No, da ne bi ostalo na pitanjima koje ja kao analitičar namećem drugima, ponudit ću za svaku od tih ključnih tema konkretniji odgovor nego što je to u dosadašnjem tijeku pretkampanje ponudio ijedan od uobičajenih kandidata. Jesu li ta rješenja prihvatljiva ili neprihvatljiva biračima, neka sami reagiraju”, zaključio je.

Komentari