ZAVRŠENA JOŠ JEDNA MARATONSKA SJEDNICA Skupštinari su prihvatili SDP-ov prijedlog o primanjima uprave Holdinga: Sve će biti transparentno!

Skupština (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Skupština Grada Zagreba u četvrtak održava svoju sjednicu. Buran život glavnog grada zasigurno će, baš kao i prošlog puta, dovesti oporbu i vladajuće u sukobu, a naročito nakon najave gradonačelnika da se uvođenje novog modela odvoza otpada pomiče s 1. srpnja, na 1. listopada.

Rasprava o plaćama direktora gradskih trgovačkih društava i članova Uprave Holdinga

Gradska skupština jednoglasno je prihvatila SDP-ov prijedlog o podacima o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad ili Holding ima udjele.

Od gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatraženo je da poduzme mjere koje će osigurati objavu traženih podataka, da zatraži od predsjednika i članova uprave Holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad ili Holding ima poslovne udjele, svih zajedno i svakog ponaosob, da na mrežnim stranicama odgovarajućih trgovačkih društava, podružnica i ustanova, objave sva prava iz radnog odnosa i svih primitaka te da ih redovito ažuriraju.

Predsjednik Kluba SDP-a Viktor Gotovac poručio je da je to prvi korak u smjeru transparentnosti te da će time unaprijediti rad Holdinga.

Dina Vasić (SDP): “Sve se svodi na to tko ima većeg Teslu, a svi imate malog Fiću!”

Nenad Predovan (BM 365): “Premala su primanja u Holdingu i kod radnika i kod vodstva, a uvjeren sam da će se ova gradska vlast suočiti s time najesen, na natječaj se ne javlja najbolji već oni koji traže nešto sitno za sebe. Smanjili su pročelnicima plaću za 30 posto, a oni upravljaju milijardama, tko će doći raditi za tu plaću”, kazao je Predovan i “upravo zato se pokrenuli skandal s Vićem i Sesarom”.

Igor Peternel (DP): Kaže kako će u ime Kluba podržati ovaj prijedlog, ali i da se nikad nisu pokazali kao populiti. “Podržavamo da se dobre menadžere angažira i da ih se plati”, kaže Peternel.

Goluža je optužio Tomaševića da je “perfidno i ispod stola” dao naknade i dodatke članovima Uprave Holdinga.

Zastupnik Trpimir Goluža, foto: Screenshot YT

Trpimir Goluža (Klub zastupnika Mosta): Govori kao je gradonačelnik doveden u kut – “napravili ste kopernikanski obrat od onoga što se najavili na Skupštini kada ste govorili da vas samo zakon može natjerati da na ovo pristanete”, kazao je Goluža. “Zanima me koga ćete sada okriviti!”

Nakon stanke rasprava se nastavlja!

Zbog svađa, dobacivanja i povreda Poslovnika predsjednik Skupštine Klisović odredio je stanku – “kako bi se svi primirili”.

Gradonačelnik Tomašević: “Ja čak ovdje ne moram niti biti, a bivši gradonačelnik nije tu bio”, kazao je. Rekao je i da predsjednik Uprave Hrvastke pošte ima 52 tisuće kuna mjesečnu plaću, Lukša Novak, direktor Zračne Luke Split ima 49 tisuća kuna, dakle duplo veće, napomenuo je.

Predsjednik Skupštine Klisović, zbog ometanja, dvije opomene dao je zastupniku Trpimiru Goluži.

Mario Župan: “Nitko nije rekao da su njihove plaće niti premale niti prevelike, vi određujete plaću kao uprava društva, što se tiče bruto plaće mi se nikad nismo bunili, već na anekse i dodatke!”

Tomašević odgovara na optužbe: “Vaša stranka nikada nije dala niti jedan ugovor, a tražili smo objavu materijalnih prava. Kao član Nadzornog odbora niste dali da se objave ti dokumenti, bili su tajni.”

Mislav Herman (HDZ): Kaže da je razlog da javnost vidi postoji li još jedna Tesla za koju ne znamo.

“Niste planirali uštedjeti na Tesli, već na plećima građana”, poručio je Herman rekavši kako još uvijek nije provedena sistematizacija.

Viktor Gotovac (SDP): “Imali smo dilemu i prepustili su nam intelektualno vlasništvo nad ovom točkom, a nastojanje nam je svima isto, a to je transparentnost, dijeljenje osobnih podataka moglo bi biti problematično, ali smo predložili nakon konzultacija gradonačelniku. Kroz naš prijedlog je da se na svim razinama za odgovarajuće upravljačke osobe uvede obaveza na mrežnim stranicama objava svih prava iz radnog odnosa i svih privitaka, a da se i sve redovito ažurira.”

Stanka u ime Kluba SDP-a kako bi se pripremili za raspravu o Prijedlogu zaključka o podacima primanja i pravima iz radnog odnosa članova uprave Holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i gradskih ustanova.

8. točka Dnevnog reda: Prijedlog programa energetske obnove, dogradnje i izgradnje zgrada javnog sektora za razdoblje do 2030. godine: Pročelnica Tatjana Operta objašnjava kako će se zgrade u energetskom razredu D obnavljati kako bi postale energetski učinkovite. Rekla je i kako će financijske potpore ići i iz Nacionalnog plana oporavka.

7. točka Dnevnog reda: Prijedlog komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do kraja 2027. – prijedlog je jednoglasno prihvaćen!

Prijedlog odluke je prošao.

Pročelnik Dinko Bilić: Kaže da je najpovoljnija ponuda zadovoljila uvjete natječaja.

Trpimir Goluža (Klub zastupnika Mosta): Govori kako Petek nisko napada gradonačelnika Tomaševića jer “on nikada ne bi namještao natječaj”.

Renato Petek (SDP): Objašnjava da će glasati protiv ovog prijedloga jer se ne stvara kompetitivnost.

6. točka Dnevnog reda: Prijedlog odluke o izboru Zajednice ponuditelja: POKOP d.o.o., KRIZANTEMA USLUGE d.o.o., OBRT MEDENEC, OBRT MIRAJ, za povjeravanje obavljanja poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba.

5. točka Dnevnog reda: Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Slobodne carinske zone Jankomir je prihvaćena

4. točka Dnevnog reda: Prijedlog odluke o usklađivanju djelatnosti i poslova Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Zastupnica Možemo u Gradskoj skupštini Rada Borić sjednici prisustvuje telefonski jer ima covid 19.

Za prijedlog je glasalo 38 zastupnika. Podržalo ga je 25, troje je bilo protiv, a sudržano 10 zastupnika. Nakon toga određena je stanka. Sjednica se nastavlja u 16.30 sati.

Goluža je ponovno uzeo riječ za replika: “Gospidin Vić je tri radna dana u Zagrebu, utorak, srijeda i četvrtak, a ponekad i petak. Podaci dolaze iz Čistoće. Nisam vam ja Marina Ivandić”, vikao je pa mu Klisović izrekao i treću opomenu.

Tomašević: “Drago mi je da se snimaju ovakve stvari. Ovakve agresije, posebice prema ženama. Zamjenica gradonačelnika nema veze s ovim temama, a vi ste potrošili pola govora na nju. Mašete rukama prema njoj. Ponovito ovo van da je Davor Vić dva dana tjedno, srijedom i četvrtkom na poslu. Jedva čekam. Vi dobro znate da možete iznosite laži nekažnjeno. Ja nikad nisam tužio nikog za klevetu, ali ću s vama napraviti iznimku. Dižete tenzije nepotpuno nepotrebno. Niste ništa spomenuli da je bilo prije problema s odvazom. Stablizirat će se stanje”.

Goluža se nije držao teme. Obrušio se na zamjenicu gradonačelnika Danijelu Dolenec. Klisović ga je više puta upozorio da se drži teme, ali Goluža ga je ignorirao pa mu je Klisović izrekao i drugu opomenu. Goluža je počeo govoriti i o divljim svinjama pa mu je Klisović oduzeo riječ.

U tijeku je rasprava o odgodi odluke o gospodarenju otpada do 1. listopada.

Herman mu je odgovorio replikom: Što se tiče muškosti, vidim da vas to posebno boli. Repliku svodite na osobnu razinu. Nisam rekao ništa krivo. Ako imate stav i hrabrosti, ako 1. listopada ne implementirate ovakav odvoz otpada, onda dajte ostavku.

Tomašević: Nemojte govoriti pokažite muškost i dajte ostavku. Nije u redu. Magistrirao sam u Cambridgeu koje sam dobio na natječaju, nisam kunu platio. Hoćemo li sada uzeti one koji nisu članovi HDZ-a. Ne bih tko je u kojoj stranci.

Mislav Herman (HDZ): Zagreb nikada nije bio prljaviji u svojoj povijesti. Podsjetit ću vas 2016. ste krenuli s Jakuševca. Mislili smo da ćete sve napraviti u prvih mjesec dana. Obećavali ste puno, niste napravili ništa. Ljudi vam odlaze. Nedostaje vam kadra, kamiona. Odvod više nije dva put tjedno nego jedan. Građani traže da im smanjite cijene. Pitanje nećete riješiti modelima nego kada steknete hrabrost pa kažete kako ćete riješiti problem otpada. Novi zahtjev je utopistički. Što ako ne bude 1. listopad? Hoće li biti odgovornosti? To je zakonski i financijski neodrživ. Ovom odgodom gubite 20 milijuna kuna. Iz Osijeka dovodite gospodina Vića. Sve je to nemoguća misija. I ono što vas pozivam ako ne bude 1. listopada pozivam vas da pokažete muškost i date ostavku.

Druga točka dnevno reda je Prijedlog odluke o prodaji stambenih prostora u vlasništvu Grada Zagreba. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

Druga točka dnevno reda je Prijedlog odluke o prodaji stambenih prostora u vlasništvu Grada Zagreba. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

Pročelnica Zorica Zulić objasnila je prijedlog. Tehnički detalji su uglavnom ostali isti.

Marin Živković: “Grad upravlja s 2 posto stambenih jedinica. Dio je nepovratno izgubljen. Ovom odlukom zaustavit će se prodaja. Do sada su mogli stanove otkupiti svi koji u njoj žive. Naš Klub će podržati ovu odluku.

Renato Petek: Podržat ćemo ovaj prijedlog. Bitno je zadržati taj fond stanova. Da se njime kvalitetno upravlja. Super ako će se svi stanovi staviti u funkciju i da donose prihode. Lako je za stanove u novim zgradama.

Lovro Marković: Stambena politika koja se vodila bila promašena. Vrijeme je da se počne kvalitetno reformirati. Zagreb ne može donositi odluke bez jasne vizije i suradnje s okolnim općinama.

Trpimir Goluža: Žao mi je što pročelnica ne daju odgovore. Kakve su procjene da će biti implikacije za gradski proračun 2023. godine?

Tomašević: “Bit će cjenik. To su početne cijene. Imamo grube procjene, ali kakve će biti u javnom natjecanju ne možemo znati. U proračunu za ovu godinu smo računali da nećemo prodati stanove. Već smo tada zauzeli takav stav. To je politika bila u našem izbornom programu i to je sada. To više nije stvar hira nego politike grada. Zabranjuje se prodaja stanova osim u konkretnim uvjetima”.

Goluža je imao repliku: “Tvrdite nećemo prodavati stanove, a onda ipak kažete hoćemo ono što je nužno. Na osnovu toga ste mogli dati koliki će to biti prihodi. Ako je jedan stan 10 stanova, da znamo što možemo očekivati. Bojim se da ne znate čime Grad Zagreb raspolaže. Da ste poslušali savjet da se napravi evidencija. Bojim se da to nećete napraviti”.

Prijedlog je usvojen s 35 glasova.

Prva točka dnevnog reda

Nakon rasprave Tomašević je na kraju objasnio: “Ne možemo imati više situaciju da neki poslovni prostori imaju 25, 30 godina zakup po cijenama koji su bili 90-ih. Stvara se nelojalna konkurencija. Grad gubi novac. Ne može više biti ta situacija. Ako nema natječaja ostaju iste cijene. Pokušali smo napraviti balans kako nekome dati produženje, ali ne može to biti zauvijek. Cjenik će ići u javno savjetovanje. Ja donosim odluku. Vjerujem da je svima u interesu da se konačno uvede reda jer je to nevjerojatno. Jako je kompleksno bilo naći sve te kategorije. Ne može biti da netko u nedogled za kikiriki neki zakup. Gledamo da bude transparentno”.

Za zakon je glasao 41 zastupnik, 26 je bilo za, 15 suzdržanih.

Klisović je upozorio zastupnike da se drže teme ili će im početi izricati opomene.

Pročelnica Zorica Zulić, gradski ured za upravljanje imovinom i stanovanje, obrazložila je odluku iz 1. točke dnevnog reda.

“Rok na koji se poslovni prostor daju u zakup je 10 godina, do sada je rok bio 5 godina. Davali su se na neodređeno mjere, i dalje se daju, ali je sada taj rok 10 godina. Imamo prijelazni period na još od 5 godina ako podmire sva dugovanja. Oni koji podmiruju obveze da im se zakup može produljiti na još 5 godina. Novina je da nema davanja u podzakup ili zajedničko. Zajedničko se može ući na natječaju. Branitelji imaju pravo prednosti. Kod kupoprodaje nije bilo promjene.

Marin Živković (Možemo): “Nema više podzakupa i zajedničkog zakupa vršila mešetarenja. Povećava se sa 5 na 10 godina, a kasnije se može produljiti na 5 godina. Sprečava se i odustajanje na dan otvaranja. Naš Klub će ga podržati”.

Maksimilijan Šimrak (HDZ): “Drago mu je da su obuhvaćeni branitelji da osobe s invaliditeteom. Glasat ćemo kao suzdržani. Zbog toga što gradonačelnik može poništiti čitav natječaj. Smatramo da se gubi smisao, gradonačelniku se daje autokratska ovlast. Smatramo da ovakav pristup može stvoriti dodatne probleme”.

Lovro Marković (Most): Izražavam zadovoljsto da se krenulo u rješavanje spornih točaka. Radi se o dobroj namjeri. Nekih zamjerki imamo. Što se tiče članka u kojem se gradonačelniku daje ovlast da poništi natječaj. Molio bih da se obrazloži zašto se takva stavka našla. Treba voditi računa da su stari obrti blago Grada Zagreba. Bojim se da prijedlog ne poznaje mehanizam koji bi zaštitio stare obrtnike. Most neće podržati ovu točku dnevnog redu. Ostat će suzdržan”.

Nenad Predovan (BM365): “Nećemo podržati ovaj prijedlog nego biti suzdržani. Žao mi je. Mislim da je u samom prijedlogu u članku 19. određeno nešto što ne bi smjelo biti u suvremenom društvu. Gradonačelnik može poništiti cijeli javni natječaj i pojedinu lokaciju. Time je suzbijena transparentnost”.

Tomašević: S obzirom da je ta odluka bila u trenutnoj važećoj odluci. To je dosta zanimljivo. Ja ne bih branio lošu odredbu i da je stara. Budući da mi je sve ovo novo. Gradska skupština za svaki zakup od milijun kuna može poništiti takav natječaj. Ista logika je do milijun kuna u ingerenciji gradonačelnika. Ja ne mogu donijeti odluku da će netko dobiti ili ne dobiti. Sada se dešavaju situacije u različitim sportskim objektima. To je jedan osigurač.

Predovan: Često se pozivate na ono što je bilo prije. Dozvolite kad mijenjate nešto onda bi bilo dobro da promijenite i to. Dali ste obrazloženje univerzalno. Do milijun odlučujete vi, iznad Skupština.

Dina Vasić (SDP): Klub SDP-a podržat će odluku.

Odmah na početku čitanje prve točke dnevnog reda Klub BM365 tražio je stanku od pola sata. Stanka je određena do 12 sati.

Predsjednik Skupštine Joško Klisović nakon toga odredio je stanku do 11.15 sati.

Trpimir Goluža (Nestranački) imao je pitanje za gradonačelnika u vezi Cibone. “U rujnu sam vas upozorio na zabrinjavajuću situaciju u Ciboni jer će u protivnom klub biti uništen. Niste ništa učinili da bi se stabilizirao klub. Vaš odgovor pokazuje zorno vaš stupanj zainteresiranosti. Ovo je sramotno. Jeste li zbog trošenja nenamjenskih sredstava tražili povrtat istih i jeste li podigli kaznenu prijavu pritiv osoba odgovornih za to zlodjelo?”

Tomašević: “Valjda hvala na ovom pitanju. Kontrola je utvrdila dvosturko financiranje, 900.000 kuna, dva puta iz gradskog proračuna. Nakon toga se povukla stara uprava Cibone. Cibona je udruga građana, ne firma, ja ne mogu micati uprave niti postavljati nove. Jako mali broj odlučuje tko će biti nova uprava. To se dogodilo. Ja sam s novom upravom sjeo da Cibona preživi. Nismo mogli financirati. Po novim propisima ne bi ni smjela igrati u dvorani. Za to smo našli rješenje. Ono što se tada obećavalo nije se dogodilo”.

Goluža: “To što je to nedemokratska udruga je odgovoran statut te udruge, a to potvrđuje gradski ured. Nemojte obmanjivati javnost i odgovornost prebacivati na državu i ministra Malenicu. Morali ste odmah potražiti povrat sredstava uvećan za kamatu i obavijestiti nadležna tijela. Vi ste osobno odgovorni što se bivša uprava zadržavala duže nego je trebala. Klub je doveden do propasti. Nadam se da nećete ostati zapamćeni kao gradonačelnik koji je ugasio Cibonu”.

Tomašević: Ili pokazujete nerazumijevanje ili namjerno obmanjujete javnost. Gradski ured za opću upravu, ne mogu imenovati pročelnika bez države. Tražio sam povrat i da se to plati u ratama. Postoji dug, ali smo otvoreni za obračnu oplatu. Stara uprava je optuživala grad da nismo dali dvoranu. Ne može nitko unajmiti gradski prostor ako ima dug prema gradu.

Renato Petek (SDP) govorio je o najmu vozila. “Grad je prije nekoliko tjedana izabrao tvrtke od kojih će unajmljivati vozila. Imali ste prije 16 mjeseci presicu na tu temu. Spomenuli ste kako iste tvrtka pobjeđuje na natječaju i sada kada ste proveli taj natječaj opet je pobijedila. Holding uzima vozila po dnevnom najmu i onda ste to napravili iako ste rekli da to nećete raditi. Što se promijenilo? Osim što je poveća broj električnih i smanjen broj luksuznih.

Tomašević: “Pobrkali ste lončiće. Ukazivao sam na natječaj Grada Zagreba ne Holdinga. Natječaj koji sam kritizirao je onaj za Grad Zagreba. Prva odluka mi je bila poništenje. Kad je Grad raspisao novi natječaj ta tvrtka se nije ni javila. Kritizirao sam broj vozila. U novom natječaju je tri puta manje vozila. Ono što sam kritizirao je broj luksuynih vozila. Ja se vozim u Toyoti, hibrid”.

Petek: “Molim ću vas pisani odgovor kako bi se mogla vidjeti razlika. Cijena je nevjerojatna. Putem leasinga se može nabaviti povoljnije. To smo isticali godinama. Molit ću vas pisano da nisam možda nešto prespavao. Odnos prema javnom novcu je i dalje problematičan. Pogledajte cijenu po vozilu. Ona je višestruko viša. Zašto plaćamo višu cijenu od tržišne?”

Tomašević: “Ponavljam da sam poništio štetan natječaj. Što se tiče modela, osobna sam razgovarao sa državnom revizijom, nije bilo analize da je taj model isplativiji. Napravili smo analizu dnevnog najma, operativnog, kupnje. Ne možemo imati šest firmi. Ta firma mora održavati vozila, ako je vozilo neispravno mi se time ne bavimo. Možemo uzimati po potrebama. Zaključili smo da je ovo najpovoljniji model. Gorivo ide u nebo. Sigurno ne bih u to išao da nismo provjeravali”.

Lucija Topolovec (BM365) postavila je pitanje javnog prijevoza. “Ne smijemo dopustiti da nam ljudi kasne. Čekaju dugo. Ne možemo dozvoliti da nam građani kasne na poslove i školarci u škole”.

Tomašević: “Što se tiče ZET-a problem s autobusima se riješio. To smo nekako stabilizirali. Ne možete kupiti gotov tramvaj nego po narudžbi. Vozni par je bio na rubu. Rokovi isporuke novih tramvaju su dvije godine. Imamo tramvaj koji nije u upotrebi jer se u njemu istražuje ubojstvo. Svaki nedostatak tramvaja osjetimo.”

Marko Sladoljev (MOST) je izrazio sućut obitelji Vinka Coce u ime zastupnika. “Svjesni smo kad ljudi stave sliku onda ulazimo u raspravu. Tko je kriv obično su komentari. Netko krivi građane, netko situaciju u svijetu. Priznali ste da postoje problemi s gospodarenjem otpada. Da li oni koji imaju jedan odvoz, da li će im biti smanjeni računi?”

Tomašević je također izrazio sućut obitelji i dotaknuo se problema pijanih vozača koji izazivaju nesreće. Komunicira s policijom kako da se riješi taj problem. Spomenuo je i nesreću pijanog vozača na Držićevoj. “Što se tiče otpada, problem postoji i na nama je da to riješimo. Što se tiče smanjenja računa, to je tehnički komplicirano, ako budemo u mogućnosti to ćemo napraviti. U velikoj većini se uredno odvozi otpad, a tamo gdje nije je na nama da riješimo”.

Sladoljev ga je podsjetio da je prije četiri godine izrazio zabrinutost za otpad na Facebooku, a Tomašević odgovorio da ne stoji teza da je sada gore nego prije. “Ispričavam se građanima. Zajedno s Holdingom radimo da se problem što prije riješi. Želimo imati zadovoljne korisnike. Nemam ništa protiv građana koji to stavljaju nego im se samo mogu ispričati. Ja ne upravljam Holdingom, ali sam direktno odgovoran. Pojačat ćemo ophodnje. Pozivam građane na suradnju. Očekujem da dojavljuju. Čak i noću radimo”.

Marijan Tomurad (BM365): “Očito je došlo do poremećaja miješanog otpada na području Sesveta. Problemi vas ne amnestiraju. Ako je u zadnja dva mjeseca došlo do problema to ste morali znati”.

Tomašević je odgovorio da se okolnosti nisu mogli znati prije jer se ove godine dogodio rat i lockdown u Šangaju. “Idemo u nabavku kamiona. Čitav vozni park namjeravamo obnoviti, 60 posto.”

Nenad Predovan (BM365) postavio je Tomaševiću pitanje. Koliko je članova uprave Holdinga, direktora i voditelja podružnice koristilo dane spajajući Blagdan Tijelova s vikendom te ponedjeljak i utorak s obilježavanjem dana antifašističke borbe?

Tomašević: “Zanimljiv mi je lapsus dan borbe protiv antifašizma. Ne znam detaljno te odgovore. Jasno mi je da problemi postoje”.

Predovan mu je odgovorio kako je zanimljvo da se ulovio za lapsuz. Pozvao ga je da ne proziva tko je bio na manifestacijama povodom jučerašnjeg dana. “Problem je velik. Zagreb postaje smradograd i štakorgrad. Neću nabrajati probleme u ZET-u i otpuštanjem radnika. Zamolit ću vas pisani odgovor jer očito ne vladate situacijom i ne znate.”

Tomašević je odgovorio kako je svjestan da su problemi s otpadom kulminirali te da su radnici dužni iskoristiti svoj godišnji odmor. “Niste spomenuli da kamioni za otpad nisu kupljeni posljednjih pet godina. Bonus će biti 750 kuna za svakog radnika kako bi grad izgledao čisto tijekom ljeta”.

Za prihvaćanje dnevnog reda glasalo je 40 zastupnika, svi su bili za. Rada Borić zbog covida sjednici prisustvuje online. Dvije točke usvojene su po hitnom postupku. Jedna od njih je prijedlog izmjene odluke kojom se produljuje rok provođenja novog sustava o modelu otpada.

Dnevni red

1. Prijedlog odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

2. Prijedlog odluke o prodaji stambenih prostora u vlasništvu Grada Zagreba. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

3. Prijedlog odluke o usklađivanju djelatnosti i poslova Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

4. Prijedlog komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana.  Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do kraja 2027. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

5. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih. sredstava za projekt “Solarizacija ustanova Grada Zagreba”, referentni broj 75, koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe Programa “Energija i klimatske promjene”. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

6. Prijedlog zaključka o prihvaćanju prijedloga za zajedničku prodaju nekretnine (označena kao z.k.č. 1255/4, kuća u Slavujevcu br. 7, dvorište i zid u Slavujevcu br. 7 upisane u z.k.ul. 1605 k.o. Grad Zagreb kao suvlasništvo Republike Hrvatske u 2/3 dijela i Grada Zagreba u 1/3 dijela). Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

7. Prijedlog zaključka (prihvaćanje inicijative žrtvoslovnih udruga za darovanje radova uređenja groblja hrvatskih vojnika 1941. – 1945. na gradskom groblju Mirogoj i sklapanje ugovora o darovanju radova). Predlagatelj: Klub gradskih zastupnika MOST-a.

8. Izvješće o stanju u prostoru Grada Zagreba za razdoblje 2017. – 2020. godinu. Predlagatelj: Gradonačelnik Grada Zagreba.

9. Prijedlog zaključka o prihvaćanju počasnog pokroviteljstva nad javnozdravstvenom aktivnosti Zagreb trči-PlaviLeptir. Predlagatelj: Odbor za javna priznanja.

10. Prijedlog za imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Narodnog sveučilišta
Dubrava. Predlagatelj: Upravno vijeće Narodnog sveučilišta Dubrava.


Komentari