‘Želim izbjeći katastrofu na izborima’ Grbin raspustio zagrebački SDP

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a večeras je raspravljalo o raspuštanju zagrebačke organizacije navedene stranke. Vijećalo se preko dva i pol sata. U konačnici, Predsjedništvo je donijelo  odluku, s 12 glasova za i 3 glasa protiv.

Povodom toga, predsjednik stranke Peđa Grbin dao je izjavu za medije i priopćio kako je organizacija u metropoli raspuštena. No, nije nepoznanica kako zagrebačka organizacija nije funkcionirala najbolje.

“Moja dužnost je ne gledati kako se stranka u Zagrebu koprca i želim izbjeći katastrofu na izborima.  Činjenica je da još ima velik broj članova koji gledaju u smjeru Milana Bandića kad razmišljaju o odlukama koje će donijeti”, rekao je šef stranke.

Dodao je i kako pojedinci ne razmišljaju o problemima zajednice zbog čega je predloženo raspuštanje.

Podsjećamo, nesuglasice oko SDP-ovog kandidata za gradonačelnika glavnoga grada pojavile su se kada je procurila informacija da stranka želi da kandidat bude Joško Klisović, a ne Gordan Maras koji nije krio ambiciju za navedeno. Zbog toga, Maras je danas putem svog Facebook profila poručio kako odustaje od kandidature na lokalnim izborima.

“Nakon današnjih anonimnih napisa u medijima kako vodstvo SDP-a ne želi da budem kandidat za Zagreb rekao sam predsjedniku SDP-a da odustajem od te ambicije. Nisam ništa ukrao, nisam nikog pitao kaj bi štel biti, nego sam se zadnje 23 godine svaki dan borio za bolju Hrvatsku i SDP. I nisam se štedio niti sekunde. Hvala vam na svemu”, napisao je Maras.


Komentari