ZELENA AKCIJA UZVRAĆA UDARAC: ’Veliki ekonomist Škoro pogrešno zbraja, sve je javno dostupno, osim onog što je izmislio’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Zelena akcija na svom Facebook profilu reagirala je na posljednje istupe kandidata za gradonačelnika Zagreba, Miroslava Škore koji proziva svog protukandidata Tomislava Tomaševića zbog financija te pritom spominje i samu Zelenu akciju.

Objavili su tekst pod naslovom “Miroslav Škoro širi prljave laži o Zelenoj akciji kojima obmanjuje javnost”, a tvrde kako su navodi o iznosima koje su navodno ugovarali s javnim tijelima potpuno lažni, a govore i kako odbijaju svaki pokušaj blaćenja te udruge civilnog društva. “Škoro pokušava stvoriti dojam da osnovati udrugu znači automatski dobiti novac iz proračuna što je srećom daleko od istine”, ističu pa govore kako su sva sredstva kojima raspolažu ili su raspolagali ugovorena putem “kompetitivnih javnih natječaja ili poziva i nenamjenski nije potrošena niti lipa”.

Osvrću se potom na iznose koje je Škoro naveo u tablici koja se odnosi na razdoblje od 2013. do 2020. godine pa tvrde kako je Tomašević 2013. godine radio samo nekoliko mjeseci u Zelenoj akciji i da više radio nije.

’Veliki ekonomist Škoro’

Nazivaju potom Škoru velikim ekonomistom koji pogrešno zbraja iznose jer njihovi su ukupni prihodi u navedenom periodu, tvrde, znatno niži. “Nadalje, Škoro je insinuirao da je cijeli iznos koji je ZA ugovorila temeljem odabira na raznim javnim natječajima iznos koji joj je dodijeljen od strane Grada Zagreba odlukom Milana Bandića iako u navedenom periodu primici od Grada čine tek 2,24% ukupnih prihoda Zelene akcije”, naveli su pa istaknuli kako je grad u najvećoj mjeri financirao Zeleni telefon koji postoji skoro 29 godina.


“Žalosno je što je civilno društvo tema u javnosti jedino kada ga se lažno prikazuje, blati i ocrnjuje bez ikakvih argumenata. Budući da Zelena akcija transparentno koristi financijska sredstva koja su joj dodijeljena putem javnih natječaja, Škoro ovime blati i sve institucije na čijim su natječajima projekti naše udruge ocijenjeni kao visoko kvalitetni, potrebni i, najvažnije, kao korisni za društvo”, govore pa tvrde kako svake godine ovlaštena revizorska kuća provodi vanjsku reviziju rada Zelene akcije.

Zaključuju kako su sve informacije koje je Škoro “otkrio” godinama javno dostupne na njihovoj stranici, “osim onih koje je izmislio”, dodaju potom.

Komentari