ŽELE ZNATI BAŠ SVE! Gradonačelnik Tomašević sutra mora odgovoriti na pitanja ovih ljudi

Foto: Cropix / Screenshot

Kao i svaka, i sutrašnja sjednica Gradske skupštine pratit će se s velikim zanimanjem, a osim što će se na stolovima skupštinara naći 19 točaka o kojima će raspravljati, gradonačelnik Tomašević morat će odgovarati i na pitanja gradskih skupštinara.

O nekima od njih smo već i pisali, a na službenim stranicama Grada Zagreba došla su nova.

Tako nestranačku Dinu Vasić zanimaju odvjetnički troškovi zastupanja Grada Zagreba. Prema posljednjim informacijama. Poznato je naime, da je grad u prethodnim mandatima trošio velike iznose na zastupanje, što je bilo pomalo suludo s obzirom da postoji Ured za zastupanje. Početkom ove godine, Vrhovni sud presudio je da postoji interes javnosti za trošenje novca Grada Zagreba na plaćanje svih vanjskih odvjetnika, pa ćemo vidjeti što će novo po tom pitanju smisliti aktualna gradska vlast.

Dina Vasić (foto: screenshot)

SDP-ovog, ujedno i jednog od najaktivnijh skupštinara, Renata Peteka, zanima izgradnja stadiona Maksimir. Prema posljednjim najavama gradonačelnika Tomislava Tomaševića gradskim novcima nema namjeru financirati obnovu stadiona, a trenutačno je stadion dobio i nove podstanare – studente Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta, koji čekaju obnovu matične zgrade fakulteta.

Renato Petek (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

HDZ-ovog Marija Župana zanima boravište i dodjela stana ravnateljici Muzeja za suvremenu umjetnost. Naime, početkom godine objavljeno je kako je slovenka Zdenka Badovinac nova ravnateljica novozagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, a naslijedila je Snježanu Pintarić koja je bila ravnateljica 20 godina.

Dok će Lucija Topolovec iz BM 365 predložiti izradu statistike prema dobi posjetitelja i besplatan ulaz mladima za posjete kulturnim institucijama.


Komentari