ŽELE SVOJ NOVAC! Bandić umjesto uskrsnice radnicima nudi bon? Zaposlenici digli preko 2000 tužbi

Foto: Facebook

Uprava Zagrebačkog holdinga i dalje se ne može dogovoriti sa svojim djelatnicima oko isplate uskrsnica, piše danas Jutarnji list.

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić donio odluku da se sredstva za uskrsnice uplate u fond solidarnosti za sanaciju štete od potresa krenuo je val tužbi radnika Holdinga zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora.

Uprava Holdinga ponudila je zatim zaposlenicima kompenzaciju u vidu bonova od 600 kuna koje radnici mogu iskoristiti u poslovnicama Holdinga. Tako u trgovinama Zrinjevca mogu kupiti gnojivo za vrt ili školski pribor u AGM-u, a mogu i platiti gradski parking.

Unatoč tomu radnici nisu nimalo zadovoljni ponuđenim te ustraju u isplati bona. Iz sindikata ističu kako radnici koji ne žive u Zagrebu ne mogu iskoristiti bon za komunalne usluge te dodaju kako ih poslodavci uopće nisu savjetovali pri donošenju takve odluke.

Iz Holdinga dematiraju tvrdnje sindikata i ističu kako je prije donošenja odluke proveden postupak savjetovanja sa sindikatima. Iako je prošlo više od mjesec dana, iz Holdinga još ne znaju koliko je radnika prihvatilo predloženi bon. Sindikati pak apeliraju na radnike da ne prihvate ponudu poslodavca jer će time morati potpisati i izjavu kojom se odriču svih tužbi zbog čega bi mogle propasti sve pokrenute tužbe.

Prema posljednjim informacijama, radnici Holdinga i ZET-a su su do sada podigli preko 2000 tužbi te da su neki već dobili nepravomoćne presude prema kojima im poslodavac mora isplatiti bon od 600 kuna plus namiriti sudske troškove u iznosu od 937 kuna.

U Holdingu tvrde kako su oni ovim bonom ispunili svoje obveze iz Kolektivnog ugovora.

Gradonačelnik Bandić kao Superhik iz Alana Forda: Uzeo lovu za Uskrsnice od zaposlenih, pa si uplatio u Fond za obnovu grada

Komentari