ZAVRŠILA SJEDNICA U HDZ-u: Bandićev koalicijski partner ulaže amandmane na gradonačelnikov GUP

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Šef HDZ-a Andrej Plenković odlučio je kupiti vrijeme kad je riječ o prijedlogu GUP-a zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Naime, o prijedlogu Generalnog urbanističkog plana trebalo se glasati u četvrtak u zagrebačkoj Skupštini, no kako stvari stoje, odlučilo se za kompromis.

Ove dvije frakcije večeras odlučuju o GUP-u: Hoće li ostati pri amandmanima iz srpnja?

Nakon dva sata zasjedanja, završila je sjednica Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a. Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Jutarnji, prošao je prijedlog vodstva HDZ-a prema kojemu će na sutrašnjoj sjednici Gradske skupoštine HDZ-ovi zastupnici podnijeti sedam amandmana na Bandićev prijedlog GUP-a.

Među tim amandmanima su navodno Društveni dom na Pešćenici i crkva na Savici. Prema neslužbenim informacijama, taj prijedlog je prošao preglasavanjem 9 naprama 3 u Predsjedništvu zagrebačkog HDZ-a.

N1, pak, doznaje da će HDZ predložiti 15 amandmana.

“Na sjednici je bilo glasovanje 10 naprema na 3 da idemo s amandmanima. Gradski odbor HDZ-a glasovao je o prijedlogu Predsjedništva. 41 član je glasao za, 9 protiv, tri su se suizdržala od glasovanja. Idemo sa 15-ak amandmana”, kazao je Mikulić.


Komentari