Završila sjednica u Gradskoj skupštini, a o GUP-u se još nije ni raspravljalo

Facebook / Tomislav Tomašević

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače raspravom o izmjenama i dopunama GUP-a te 86 amandmana koliko ih je ukupno danas podnio HDZ, sam gradonačelnik Milan Bandić koji je i predlagatelj točke dnevnog reda te njegova stranka.

Prošli su! Skupština prihvatila sve amandmane na GUP

Zagrebački HDZ podnio je 15 amandmana na prijedlog izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba, stranka Milana Bandića BM 365-stranka rada i solidarnosti i Zelena lista podnijela ih je čak 65, dok je zagrebački gradonačelnik podnio njih šest.

S obzirom na to da su amandmani podneseni po hitnoj proceduri, zastupnici su o svakom pojedinačno morali glasati hoće li biti uvršteni u dnevni red, te su, nakon procedure koja je potrajala sat vremena, svi prihvaćeni i uvršteni u dnevni red.

Prethodno je, prije uvrštavanja amandmana na dnevni red, Odbor za prostorno uređenje gotovo tri sata raspravljao jesu li podneseni amandmani u skladu s izmjenama i dopunama nakon što je Anka Mrak Taritaš (Glas) ustvrdila da nisu jer se dio njih ne odnosi na izmjene i dopune GUP-a, već samo na GUP.

Prgomet zaboravio isključiti mikrofon i nastavio pričati tajnici! Iscurilo ono što nije smjelo

Odbor za prostorno uređenje i i Odbor za statut, poslovnik i propise nakon trosatne su rasprave donijeli odluku da su amandmani podneseni sukladno proceduri.

Prema proceduri, o amandmanima koje zastupnici prihvate u nastavku sjednice, treba se očitovati i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Na dnevnom redu Skupštine ukupno je 47 točaka, a zastupnici su danas raspravili njih tek sedam.

Struka o amandmanima GUP-a: ‘Što je važnije? Politički mišići ili javni interes i stručni plan?’

ODGODILI SMO SJEDNICU DO PONEDJELJKA DA SVI VIDE SRAMOTNE AMANDMANE!Bandić je potpisao da preuzima odgovornost da su…

Gepostet von Tomislav Tomašević am Donnerstag, 6. Februar 2020

Prekinuli sjednicu Skupštine, nastavak u ponedjeljak, tek tada započinje rasprava o GUP-u i amandmanima! ?

Gepostet von Tomislav Stojak am Donnerstag, 6. Februar 2020


Komentari