Zastupnike očekuje velika promjena na prvoj radnoj sjednici! Ovom mjerom Gradska skupština uštedjet će pet milijuna kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović na konferenciji za medije najavio je prvu radnu sjednicu koja će se održati ovoga četvrtka. Na samom početku naglasio je da se Grad Zagreb zadužio za 400 milijuna kuna, a objasnio je i zašto.

“Grad jednostavno mora osigurati likvidnost, ne smije doći do blokade ili eventualnog domino-efekta ako se obveze prema dobavljačima ili Holdingu neće plaćati”, rekao je Klisović i nadovezao se na gradske financije istaknuvši da je provedeno simboličko rezanje voznog parka Gradske uprave sa 150 automobila na njih pedesetak.

“Time je poslana poruka da će se proći kroz svaku stavku proračuna kako bi se našlo prostora za uštede. Tih prostora ima, to ćemo prezentirati kada bude rebalans proračuna u rujnu”, objasnio je Klisović i dodao kako će u Skupštini također biti ušteda, i to u iznosu od oko pet milijuna kuna.

Gradska skupština prelazi na digitalno poslovanje

Naime, na prvoj radnoj sjednici, zastupnici će u potpunosti preći na digitalni način poslovanja. “Nema više papira, idemo na brži i učinkovitiji način poslovanja, dokumenti će biti puno dostupniji zastupnicima. To će kroz neko vrijeme stvoriti određene uštede”, najavio je.

Također, jedna od točaka dnevnog reda bit će i njegova plaća, koja će se smanjiti s koeficijenta 7,14 na 6,50 kako bi se uskladila s plaćom gradonačelnika, točnije da bude niža od Tomaševićeve.

Preustroj gradske uprave

Glavna točka dnevnog reda bit će preustroj Gradske uprave, gdje je nova vlast smanjila broj ureda s 27 na 16. Predviđa se da bi Uprava po novome ustroju mogla krenuti funkcionirati od 31. listopada.

“Nakon toga ide sistematizacija radnih mjesta, pa će ići natječaji za sva slobodna radna mjesta. Svi poslovi koji su se do sada obavljali u Gradskoj upravi, obavljat će se i sada, niti jedan posao neće nestati”, zaključio je Klisović.

Komentari