Zastupnik Petek o inicijativi kluba NHR o privatizaciji Dinama i udruzi ‘Dinamo – to smo mi’

Gradski zastupnik Renato Petek iz političke stranke Naprijed Hrvatska! na svojoj je službenoj Facebook stranici prokomentirao prijedlog kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku o donošenju zaključka Gradske skupštine vezan uz privatizaciju GNK Dinamo.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Šteta što ova inicijativa nije ponuđena svim zastupnicima i klubovima, koji bi onda zajedno podržali ovakav zaključak!

Nemam dvojbe i zalažem se da u udruzi Građanski nogometni klub “Dinamo” moraju provesti izbore u skladu sa Statutom udruge i djelovanje uskladiti sa Zakonom o udrugama te svim pozitivnim propisima, a tek onda razgovarati o mogućoj privatizaciji kluba.

Ne dvojim da treba podržati ciljeve djelovanja udruge “Dinamo – to smo mi”.

Dokazao sam to svojim istupima na temu Dinama i sporta u Gradskoj skupštini, kao i djelom – prijedlozima amandmana na Proračun grada Zagreba za 2018. godinu. Istima sam želio onemogućiti dodjelu novih financijskih sredstva namijenih ovakvom, netransparentnom i nezakonitom djelovanju udruge GNK Dinamo tj. preusmjeriti ih na druge stavke proračuna.

Sredstva proračuna za ovakav, netransparentan Dinamo su podržale stranke BM365, HDZ i NHR, a istovremeno su odbili više oporbenih amandmana da se ovakvom Dinamu gradska sredstva uskrate!

Imali su prigodu djelima već početkom godine zaustaviti financiranje i tim izvršiti pritisak na trenutno vodstvo kluba, pa nisu. A sada klub NHR predlaže ovaj zaključak. Često smo mogli vidjeti kako su neki klubovi iz vladajuće većine glasali za prijedloge oporbe ili s nama protiv prijedloga gradonačelnika. Njihovi motivi za to oporbu ne zanimaju, odnosi u vladajućoj koaliciji nisu naš posao, no niti jedan od trenutnih partnera gradonačelnika nije opcija s kojom bi opozicija trebala graditi suradnju kontra Milana Bandića.


Komentari