ZAŠTO SE OTEŽE? Još nema novog koalicijskog sporazuma između Možemo! i SDP-a

Tomislav Tomašević (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

Slijedeći tjedan u četvrtak zakazana je nova sjednica gradske skupštine no još nema glasa o novom koalicijskom sporazumu između Možemo i SDP-a. Većina vladajućih u gradu ozbiljno se poljuljala nakon male političke drame koju je složio sada već bivši čelnik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac koji je, nezadovoljan koalicijskom suradnjom, naprasno raskinuo koalicijski sporazum s Možemo te je zbog toga na kraju ekspresno izbačen iz SDP-a. Iz obje stranke odmah su najavili nastavak suradnje i sklapanje novog koalicijskog sporazuma do iduće sjednice gradske skupštine no ona je na rasporedu za tjedan dana, a od sporazuma ni s.

“Razgovaramo ali još ništa od novog sporazuma”

Na današnjoj redovnoj konferencije za medije gradonačelnik Tomašević odgovorio je i što se događa na tom planu.
“Imali smo prošli tjedan sastanak s vodstvom gradskog SDP-a. Razgovarali smo o aktualnim temama vezanim uz gradsku skupštinu, za gospodarenje otpadom i tako dalje. Pričali smo nešto o odnosima međutim nismo još započeli razgovore o novom koalicijskom sporazumu. Dogovorili smo puno češću komunikaciju. Znači jednom tjedno sastanke barem gdje ćemo razgovarati o tim temama” rekao je gradonačelnik.

Tomašević nije želio reći kako bi po njemu trebao izgledati novi sporazum jer, kako tvrdi, uvijek s koalicijskim partnerima priča direktno, a ne preko medija.

“Mislim da je to minimum za normalnu profesionalnu komunikaciju, ali ,isto tako, rekao bih i za gradnju povjerenja” poručio je.

Kaže i kako vjeruje da će se s SDP-om uspjeti složiti oko bitnih tema i pitanja prije održavanja iduće sjednice skupštine.

“Jedna od tih tema je i rebalans proračuna. Ne vidim za sada na ovim razgovorima koje smo imali nikakvih problema. Mislim, jasno je da trebamo unaprijediti suradnju. Mi smo spremni na to ali nije bilo nikakvih disonantnih tonova oko točaka skupštine. A prolazili smo baš konkretno sa zastupnicima SDP-a u skupštini baš najveću temu ove slijedeće sjednice, a to je rebalans” tvrdi Tomašević.

Iz SDP-a potvrđuju gradonačelnikovu priču o sastanku

Skupštinar Renato Petek potvrdio nam je da je i on prisustvovao sastanku ali nije mogao dugo ostati pa nije bio prisutan kada se razgovaralo o rebalansu. Rekao nam je samo kako je bio dovoljno dugo na sastanku da nije čuo ništa o novom sporazumu.

Uspjeli smo zato dobiti i predsjednika skupštine Joška Klisovića koji je bio na sastanku dovoljno dugo. On nam je pak potvrdio da je sastanak, baš kao što je gradonačelnik i rekao, prošao bez problema ili disonantnih tonova kada su u pitanju točke dnevnog reda slijedeće sjednice te najvažnija među njima, naravno, rebalans gradskog proračuna.

 


Komentari