‘ZAŠTO SE MULJALO?’ Selak Raspudić o padu drona u Zagrebu i presici: Plenkoviću je u interesu održavati izvanredno stanje

Foto: screenshot HRT
Foto: screenshot HRT

Saborska zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić u N1 Studiju uživo komentirala je konferenciju za medije o padu drona u Zagrebu. Podsjetimo, u utorak je objavljeno da je bespilotna letjelica bila naoružana avio-bombom, koja je eksplodirala pri udaru o tlo.

Selak Raspudić smatra da je ta konferencija mnoge zbunila, pa i nju te da treba ispitati što je prava istina.

“Nikome ništa nije jasno osim da je nešto veliko i opasno palo na centar Zagreba. Treba pitati zašto se muljalo s informacijama. Plenković se htio nametnuti kao faktor koji će ujediniti oporbu i vladajuće, da ga se ne bi pitalo o unutarnjoj politici. Što je situacija izvanrednija, ljudi se grčevito drže za trenutnu vlast i boje se izvanrednih izbora”, kaže zastupnica Most-a koja smatra da je premijeru Plenkoviću u interesu održavati izvanredno stanje.

Osvrnula se na rekonstrukciju Vlade nakon Uskrsa te se zapitala tko ne odlazi iz nje.

“Bit će zanimljivo čuti na temelju čega će odbaciti Mostov prijedlog za raspravu o povjerenju potpredsjedniku Vlade Miloševiću te ministrima Aladroviću i Ćoriću. Ako ga odbace, kako će onda opravdati njihovu smjenu”, ističe Selak Raspudić.

Premijerove reakcije na inicijativu Most-a smatra nezrelima i upozorava da on time najviše šteti sebi. Marija Selak Raspudić zaključuje da rekonstrukcija nije dovoljna već se treba dogoditi smjena Vlade. Također smatra da se odugovlači s rekonstrukcijom, jer, kako tvrdi, premijer nema koga staviti.

Komentari