ZAŠTO JE PONIŠTEN NATJEČAJ ZA RAVNATELJA MUZEJA? Goluža traži opoziv troje članova Upravog vijeća

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zastupnik stranke MOST u skupštini grada Zagreba, Trpimir Goluža, osvrnuo se na konferenciji za mediji na jučerašnju sjednicu Upravnog vijeća gdje je poništen natječaj za izbor ravnatelja Muzeja Grada Zagreba. Time je bila i poništena odluka tog istog vijeća s kraja listopada, kada je za ravnateljicu bila predložena Ana Kutleša.

Istaknuo je kako je ta odluka donesena na inzistiranje dvoje članova UV-a, inače zaposlenika Muzeja.

“Protivno uvjetima natječaja, za ravnateljicu Muzeja predložena je osoba koja ne ispunjava uvjete natječaja”, izjavio je Goluža na konferenciji.

Dodao je i kako sam natječaj nije trebao biti poništen, jer su ostali kandidati, njih pet, zadovoljavali uvjete.

“Je li ovaj natječaj poništen samo zato da bi se sačuvalo mjesto za novu ili staru kandidatkinju, zato da bi se onemogućilo najkvalitetnijim kandidatima da postanu ravnatelji te institucije?”, upitao je Goluža novinare te zatražio opoziv troje članova UV-a, iz redova predstavnika Grada, zbog, kako kaže, njihove nekompetentnosti.

Roditelj odgojitelj mjera se treba revidirati

Goluža je na pressici također zaključio kako se mjera roditelj odgojitelj mora revidirati, ali ne na način koji to čini gradonačelnik Tomašević, zamjerajući mu, kako kaže, drastičnost bez dijaloga sa korisnicima mjere i strukom.

Što se tiče  najavljenih tužbi, Goluža upozorava kako bi Zagreb mogao pretrpjeti ozbiljne financijske gubitke, ako izgubi parnicu.

Mostovi zastupnici, među njima i Goluža, zatražili su tematsku sjednicu dbora za mladež, Odbora za socijalnu skrb i Odbora za obrazovanje i sport, zajedno sa roditeljima i predstavnicima struke o svim promjenama vezanih uz mjeru.

 


Komentari