‘ZANIMLJIVO JE ŠTO ŽELI RASKINUTI UGOVORE’ Renato Petek oštro o Petru Pripuzu, evo što ga je zasmetalo

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

Iako se govorilo da bi nezavisni zastupnik zagrebačke Gradske skupštine s liste SDP-a Renato Petek mogao preuzeti fotelju prvog čovjeka Skupštine, on je u srijedu poručio kako za funkcije nije zainteresiran.

“Fokusirat ću se na svoj rad u Skupštini i biti na usluzi građana, čije interese ću štititi”, rekao je Petek, dodavši da bi Tomislav Tomašević trebao preuzeti odgovornost nad upravljanjem Zagrebom.

Gradonačelnik ima svoj ritam i plan, koji njemu, kaže, nije poznat. No, poznati su mu problemi s tvrtkom C.I.O.S.

Zanimljivo je, tvrdi, što Petar Pripuz želi raskinuti ugovore o gospodarenju otpadom, pa dodaje kako nije naveo pod kojim uvjetima je spreman na to.

A potom je naveo primjer zbrinjavanja glomaznog otpada.

“Imamo ugovor za zbrinjavanje glomaznog otpada. Grad Samobor plaća 660 kuna za 1000 tona jednoj od tvrtki iz portfelja gospodina Pripuza. Grad Zagreb plaća skoro 1900 kuna za 50.000 tona glomaznog otpada – tri puta uvećan iznos za puno veću količinu. U Zagrebu se prijavila samo jedna tvrtka, a u Gradu Samoboru njih devet”, rekao je za N1 pa dodao da je natječaj u Zagrebu bio prilagođen na način da je samo jedna tvrtka mogla ispuniti uvjete. Smatra da je javna nabava vjerojatno napravljena po zakonu.

“Ovog tjedna istekla su dva ugovora. Smatram da je to podmetanje bivše vlasti…”, rekao je, dodavši kako vjeruje da Tomašević ima plan kad je u pitanju zbrinjavanje otpada.

“Očekuje ga jako puno posla, a mi ćemo u Skupštini podržati svaki dobar prijedlog, kako bi Zagreb prestao biti ‘kantograd’”, tvrdi Petek.


Komentari