‘Zagrepčani plaćaju najveći prirez, a njih 60.000 nema priključak za vodu. Moramo se izdići iz uvjeta u 20. stoljeću’

Foto: Pixabay

Kandidat za gradonačelnika Renato Petek u Čučerju je upozorio da više tisuća stanovnika tog i ostalih naselja nemaju priključak za ovud.

Oko 60.000 Zagrepčana, kaže, nema priključak na gradski vodovod.

Istaknuo je kako svi ti Zagrepčani koji nemaju priključak na gradski vodovod plaćaju kao i svi ostali stanovnici Zagreba najveći prirez u državi iako nemaju iste uvjete života. Tako je i s obitelji Strančarić, koju je danas posjetio.

Rekao je i da kada ti Zagrepčani žele dobiti pitku vodu cisternom, pred njima je nimalo jednostavan postupak. Potrebno je uputiti zahtjev pa da na teren u izvid izađe Povjerenstvo za obilazak kućanstava, o kojem, kaže Petek, nije uspio pronaći nikakve službene informacije.

“To je sve događa u Gradu Zagrebu, jednoj od metropola Europske unije, kada smo već duboko zagazili u 21. stoljeće”, rekao je Petek.

“Moj prioritet kao gradonačelnika bit će rješavati ovakve probleme građana prioritetno, izgraditi svu potrebnu infrastrukturu vodovoda, kanalizacije, prometa te objekata potrebnih za odgoj i obrazovanje, a ne trošiti milijune na spomenike, fontane ili dekorativnu rasvjetu mostova. Zagreb može i mora izgraditi potrebnu infrastrukturu, moramo se izdići iz uvjeta života koji su u Europi vrijedili u 20. stoljeću”, poručio je Petek.


Komentari